GündemKar İstanbul'a geliyor! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Yarından itibaren...

Kar İstanbul'a geliyor! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Yarından itibaren...

Paylaş
Kar İstanbul'a geliyor! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Yarından itibaren...

İstanbul'a kar yeniden gelecek. Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi. İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Kar İstanbul'da yarından itibaren etkisini gösterecek. İstanbul'da bu gece ve yarın öğleden önce karla karışık yağmur bekleniyor. Kar İstanbul'da ne kadar sürecek? İstanbul'da kar yağışı en çok hangi gün etkili olacak? İşte Meteoroloji'nin İstanbul'a hava durumu uyarıları...

İstanbul'a kar yeniden gelecek. Soğuk ve yağışlı hava yurda giriş yapacak, Açıklama Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden. Kar yağışı İstanbul'da etkili olacak mı? Detayları CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kar, megakente tekrar geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı geldi. Soğuk ve yağışlı hava kütlesi için dikkati çekti. Peki, kar yağışı İstanbul'a ne zaman uğrayacak? İşte Prof. Dr. Orhan Şen'in değerlendirmeleri:

 Yağışlı hava kütlesi önce Marmara ve Karadeniz Bölgesi'ni etkileyecek. Sıcaklıklar 5 ya da 6 derece düşecek.İstanbul'da bu gece ve yarın öğleden önce karla karışık yağmur bekleniyor.

Kar yağışı en fazla cumartesi günü olacak. Pazar günü de öğlene kadar Anadolu Yakası'nda devam edecek. Pazartesi günü ise hava sıcaklığının artması ile birlikte kar yağışı yerini karla karışık yağmura bırakacak.

Çok kuvvetli bir kar yağışı olmayacak ama yinede yükseklerde 5-6 cm, şehir içerisinde 1-2 cm yerde örtü bırakabilir.

Haberin Devamı

Meteoroloji'nin uyarısı şöyle:

Kar İstanbula geliyor Meteorolojiden peş peşe uyarılar Yarından itibaren...