GündemKar ne zaman yağacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte soğuyacak?

Kar ne zaman yağacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte soğuyacak?

Paylaş
Kar ne zaman yağacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte soğuyacak?

Her sene olduğu gibi bu yıl da ilk kar yağışının gerçekleşeceği tarihi merak edenler, Kar ne zaman yağacak? Sorusuna yanıt aramakta. Peki, Havalar ne zaman, hangi tarihte soğuyacak?

Kar ne zaman yağacak? Sorusu, özellikle artmış olan sıcaklıkların ardından insanlar tarafından merak ediliyor. Henüz yaz mevsimi tüm sıcaklığıyla devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kış mevsimi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Hava sıcaklıklarının ne zaman düşeceği ve kar yağışının hangi tarihlerde başlayacağı merakla bekleniyor. Peki, Kar ne zaman yağacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte soğuyacak?

Haberin Devamı

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son tahminlere göre, ülkemizin kuzey ve doğu bölgelerinde etkili olacak parçalı bulutlu hava bekleniyor. Marmara’nın kuzeydoğusu, Akdeniz’in doğu kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Kar ne zaman yağacak Havalar ne zaman, hangi tarihte soğuyacak

Yağışların Batı Karadeniz’in batısı, Doğu Karadeniz, Erzurum’un kuzeyi ve Erzincan’ın batısında yerel olarak kuvvetli olması beklenirken, Zonguldak ve Bartın’da çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Meteoroloji, bugün için 3 ilde turuncu, 4 ilde ise sarı kodlu fırtına uyarısında bulundu.

Kar ne zaman yağacak Havalar ne zaman, hangi tarihte soğuyacak

HAVALAR NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE SOĞUYACAK?

Hava sıcaklıklarının düşmesi ise Ekim ayının sonlarına doğru bekleniyor. Uzmanlar, bu süreçte özellikle iç ve doğu bölgelerde ani sıcaklık düşüşlerine hazırlıklı olunması gerektiğini belirtiyor.

Haberin Devamı