GündemKaradeniz'de patlayıcı alarmı

Karadeniz'de patlayıcı alarmı

Paylaş
Karadeniz'de patlayıcı alarmı

İstanbul Arnavutköy’de bir balıkçının teknesine taktığı demir parçasının içinde patlayıcı maddeler bulunması büyük panik yarattı. Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından patlayıcı maddeler, demir parçasından çıkarılarak incelemeye götürüldü.

İstanbul’un Arnavutköy ilçesine bağlı Karaburun Mahallesi Liman Caddesi sahili açıklarında önceki gün avlanmak üzere açılan balıkçı, deniz yüzeyinde demir parçası buldu. Tekneye bağladığı demiri kıyıya kadar çeken balıkçı, çevredekilerin yardımıyla cismi denizden çıkardı. Ters dönen demirin içinden birbirine bağlı patlayıcı maddelerin çıkması korku yarattı. İhbar üzerine olay yerine giden jandarma, geniş güvenlik önlemi alarak incelemelerde bulundu. Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından patlayıcı madde, demir parçasından çıkarılarak incelemeye götürüldü.

Haberin Devamı

RESTORAN BOŞALTILDI

Olaya tanık olan balıkçı Metin Çelik “Sahilde otururken kıyıya gelen arkadaşı gördük. Teknesinin arkasında bir şey bağlıydı. Çekiyordu ama zorlanıyordu. Çeke çeke kıyıya getirdi. Karaya çıkarmak için dört çeker arabaya bağladık. O anda patlayıcı gözükmüyordu. Çekince parça ters döndü ve patlayıcı ortaya çıktı. Jandarma, yakındaki restoranı bile boşalttı” dedi. İstanbul Emniyeti, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve patlayıcının türü ve menşei hakkında detaylı incelemelerin yapıldığını belirtti. Yetkililer, vatandaşları denizde gördükleri şüpheli cisimlere yaklaşmamaları ve hemen yetkililere haber vermeleri konusunda uyardı.