Gündem'Kardan Anıtkabir' ders kitabına girdi

'Kardan Anıtkabir' ders kitabına girdi

Paylaş
'Kardan Anıtkabir' ders kitabına girdi

Hakkarili inşaat işçisi Mehmet Şerif Karahan üç yıl önce kızı Hira için eksi 20 derecede evlerinin önüne kardan Anıtkabir yaptı. POSTA’nın manşetinin ardından baba-kız, Bakan Hulusi Akar’ın davetlisi olarak Anıtkabir’i gezdi. Milli Eğitim Bakanlığı ise bu yıl baba Karahan’ın çabasına, 4’üncü sınıf Türkçe kitabında ‘Yılın Babası’ konu başlığı ile yer verdi.

POSTA’NIN MANŞETIYDİ

Haberin Devamı

Hakkari Yüksekova’da 2 çocuk babası inşaat işçisi Mehmet Şerif Karahan (35), 3 yıl önce Anıtkabir’i gezmek isteyen kızı Hira’nın (12) hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Fedakar baba, eksi 20 derecede 10 günlük çalışmayla evlerinin önüne kızı için kardan ‘Anıtkabir’ ve ‘Aslanlı Yol’ yaptı. Anıtkabir ve aslanları kırmızı boyayla renklendiren baba Karahan’ın çabasını o dönem DHA haberleştirmiş POSTA ise “Atam Biz Geldik” başlığıyla manşetine taşımıştı. Ardından baba-kız, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın davetlisi olarak Ankara’ya gelerek Anıtkabir’i gezdi.

Kardan Anıtkabir ders kitabına girdi

‘ÇOK MUTLUYUZ’

Milli Eğitim Bakanlığı da kızını mutlu etmek isteyen baba Karahan’ın gayretine kayıtsız kalmadı. Bakanlık, ilkokul 4’üncü sınıf Türkçe kitabında ‘Yılın Babası’ konu başlığıyle baba Karahan’ın çabasına ve ‘Kardan Anıtkabir’in hikayesine yer verdi. Babasını ders kitabında gören Hira, “2021’de kuzenim Anıtkabir’i gezip bana fotoğrafını göstermişti. Sonrasında ben de gitmek istemiştim. Babam da kardan Anıtkabir’i yaparak hayalimi gerçekleştirdi. Ders kitabında ‘Yılın Babası’ olarak yazıldı. Çok mutlu olduk” dedi.

Haberin Devamı

 Kardan Anıtkabir ders kitabına girdi

POSTA, ‘Kardan Anıtkabir’i 30 Ocak 2021 tarihinde ‘Atam Biz Geldik’ başlığıyla manşetine taşımıştı.

 Kardan Anıtkabir ders kitabına girdi

Hira’nın 30 Mart 2021’deki Anıtkabir ziyareti de POSTA’da manşet olmuştu.