GündemKardeş ülkeden Beştepe ziyareti

Kardeş ülkeden Beştepe ziyareti

Paylaş
Kardeş ülkeden Beştepe ziyareti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, çalışma ziyareti için geldiği Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüştü. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Karabağ, Gazze ve KKTC konuları da ele alındı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine dün çalışma ziyareti için Türkiye’ye geldi. Erdoğan, Aliyev’i Ankara Esenboğa Havalimanı’nda karşıladı. Havalimanında kısa süre görüşen iki lider ardından Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti. Beştepe’deki görüşmede, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel ölçekte güncel konular ele alınarak fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan bir açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

KKTC DAVASINA GÜÇ

Açıklamaya göre Erdoğan, Aliyev’e Karabağ’daki Rus Barış Gücü’nün bölgeden ayrılmasıyla ve kurtarılan Azerbaycan topraklarındaki imar faaliyetleriyle ilgili süreci takdirle izlediğini söyledi. Erdoğan, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarındaki soykırım uygulamalarının sürdüğünü ve İsrail’in sadece bölgesel güvenliği değil, küresel güvenliği de tehdit ettiğini ifade etti. Erdoğan çözümün, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulması olduğunu belirtti. Ayrıca, Azerbaycan’ın verdiği desteğin KKTC davasına güç kattığını söyledi.