Gündem'Kenetlenirsek her meseleyi aşarız'

'Kenetlenirsek her meseleyi aşarız'

Paylaş
'Kenetlenirsek her meseleyi aşarız'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “İsrail hedefine ulaşmamalı. İç kalemizde bir gedik açılırsa dışarda verdiğimiz mücadelenin bir anlamı kalmaz. Gün birlik olma günüdür” dedi. Erdoğan, “Türkiye olarak kenetlenirsek her meseleyi aşarız” diye konuştu.

‘GÖRMEYE BAŞLADIK’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’daki Grand Tarabya Otel’de düzenlenen Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası kuruluş yıldönümü programında konuştu. Küresel ekonominin sancılı bir dönemde olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Türkiye etrafındaki ateş çemberine rağmen adından daha fazla söz ettiriyor. 6 Şubat’ın yol açtığı 104 milyarlık faturaya rağmen vatandaşın refahını artırma hedefi için uyguladığımız politikaların etkilerini görmeye başladık” dedi. Erdoğan, “Ekmeğimize, alın terimize musallat olan enflasyon yavaş yavaş dizginlenmeye başladı” diye konuştu.

‘KÖTÜ HATIRA OLACAK’

İktidarları süresince pek çok engelle karşılaştıklarını söyleyen Erdoğan, “Bu ülke kendi ülkesini kötüleyen ana muhalefet partisi genel başkanları gördü. Meclis kürsüsünden iş dünyasına tehditler savuran siyasiler gördü” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şöyle devam etti: “Millet yol mu yiyecek diyen vizyonsuzları mı ararsınız. İHA ve SİHA’lara saldıranları mı ararsınız… 13 seçim yenilgisi sonrası partileri tarafından perte çıkarılmasını Türkiye’nin aydınlık geleceği adına önemli buluyoruz. Eski Türkiye’nin unutulmaya yüz tutmuş kötü hatıraları olmaktan kurtulamayacaklar.”

Haberin Devamı

‘DEVLETSİZ OLMAZ’

İsrail’in saldırganlığına değinen Erdoğan, “İsrail hedefine ulaşmamalı. Türkiye üzerinde birleştiğimizde her badireyi atlatırız, her türlü sıkıntıyı çözeriz. İç kalemizde bir gedik açılırsa dışarda verdiğimiz mücadelenin bir anlamı kalmaz. Gün birlik olma günüdür” diye konuştu. Erdoğan, “Gün kardeşliğimizi güçlendirme günüdür. Türkiye olarak kenetlenirsek her meseleyi aşarız. Tüm siyasi partilerin, tüm sendikaların kardeşlik seferberliğimize destek vermesini bekliyoruz. İşçi olmadan işveren olmaz, işveren olmadan işçi olmaz. Devlet olmadan hiçbiri olmaz” ifadelerini kullandı.

DOLMABAHÇE’DE DÖRTLÜ KABUL

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İstanbul Dolmabahçe’deki Çalışma Ofisi’nde Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’ı kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra, Gazze ve Lübnan’daki İsrail saldırıları ile Rusya-Ukrayna savaşı da konuşuldu.

Haberin Devamı