Gündem Kuğu emojili ilaç oyunu

Kuğu emojili ilaç oyunu

Paylaş
Kuğu emojili ilaç oyunu

Bolu'da İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli ortopedi doktorlarının ilaç mümessilleri ile ortak çalışarak yazılan ilaçların parasının yarısını aldıkları ortaya çıktı. Doktorların verdikleri her bir ilacın kupürü için ilaç mümessiline kuğu emojili mesaj attıkları belirlendi.

İlaç mümessili olarak çalışan T.Ş. (42), ilaç paralarının yarısını aldıkları iddiasıyla ortopedi doktorları hakkında 5 Haziran'da Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne (SABİM) şikayette bulundu. İzzet Baysal Fizik Tedavi Hastanesi’nde görevli doktor U.G. ile devlet hastanesinde görevli ortopedi doktorları H.K., R.Ö. ve M.T. hakkında soruşturma başlatıldı. İlaç mümessili T.Ş., başlatılan soruşturma kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü’nde ifade verdi.

Haberin Devamı

YÜZDE 50'SİNİ ALIYORDU

T.Ş. ifadesinde "Hyalüronik Asit ve PRP işlemleri sonrası haftanın iki günü fizik tedavi uzmanıyla, 10 günde bir de ortopedi uzmanlarıyla buluşarak, alınan paranın yüzde 50’sini onlara veriyordum. Uzman Doktor U.G., hyalüronik asit kupürlerini topluyordu, kupürleri bana veriyordu. Ben de kupür karşılığı yüzde 50’sini ona veriyordum. Doktor U.G. para alma işlemine halen devam etmektedir" diye konuştu.

2-3 YILDIR KUĞULU MESAJ

PRP işlemlerinde ise hastadan alınan kanı hemşirenin kendisine verdiğini anlatan T.Ş. "PRP'yi hazırlatıp hekime geri veriyordum. Hekim hastaya PRP'yi uyguluyordu. Hasta ayrılmadan önce nakit olarak bana veya IBAN'ıma havale gönderiyordu. Yine paranın yüzde 50’sini doktora elden veriyordum. 2-3 yıldır kupür toplamak yerine WhatsApp’tan bana mesaj atıyorlardı. Doktor R.Ö. kuğu emojisi gönderiyordu" diyerek sahtekarlığı anlattı.

Haberin Devamı