GündemLojmanların kira artışı mahkemelik oldu

Lojmanların kira artışı mahkemelik oldu

Paylaş
Lojmanların kira artışı mahkemelik oldu

Munzur Üniversitesi’nin kampüsünde akademisyenlerin lojman olarak kullandığı 205 konutun kirası güncellendi. Lojmanda en düşük kira ücreti 201 liradan, bin 118 liraya, en pahalısı ise 557 liradan 2 bin 356 liraya yükseldi. Kira artışına itiraz eden akademisyenlerin açtığı davadan yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Rektör Prof. Dr. Kenan Peker, kira artışlarının tasarruf tedbirleri genelgesi kapsamında yapıldığını belirtti.

Tunceli’de Munzur Üniversitesi’nin yerleşkesinde bulunan Uzuznçayır Baraj Gölü manzaralı, akademisyenlerin kullandığı 205 adet lojman mahkemelik oldu. Rektör Prof. Dr. Kenan Peker, lojman komisyonunda değişiklik yaparak, kiralara zam yaptı. Kararla birlikte 1+1 lojmanların kirası 201 liradan bin 118 liraya, 2+1 lojmanların kirası 446 liradan 2 bin 36 liraya, 3+1 lojmanların kirası ise 557 liradan 2 bin 356 liraya yükseldi. Lojmanlara yapılan kira artışının ardından Eğitim Bir-Sen Tunceli Şube Başkanı Bülent Kar, şube yönetimi ve bazı akademisyenler konuyu yargıya taşıdı.

Haberin Devamı

KAMU HAKKINI KORUYORUZ

Erzincan İdare Mahkemesi, kira artışı için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kira artışlarının hükümetin açıkladığı tasarruf tedbirleri genelgesine uygun olarak yapıldığını söyleyen Peker, “Genelgeye göre ildeki rayiç fiyat uygulanacaktır. Sendikanın buna itiraz etme hakkı yok. 86 milyonun kamu hakkını korumaya çalışıyoruz. Adaletle kararı vereceğiz” dedi. Munzur Üniversitesi Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Öğretim Görevlisi ve Eğitim-Bir-Sen Tunceli Başkanı Bülent Kar ise “Lojmanlara yüzde 600 zam yapıldı. Bu artış hukuksuzdur” diye konuştu.