GündemMeclis'te Mavi Vatan gerginliği! 'Masal olarak nitelendirmek büyük bir gaflet'

Meclis'te Mavi Vatan gerginliği! 'Masal olarak nitelendirmek büyük bir gaflet'

Paylaş
Meclis'te Mavi Vatan gerginliği! 'Masal olarak nitelendirmek büyük bir gaflet'

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın 'Mavi Vatan' için kullandığı 'masal' ifadesine tepki gösterdi. Akar, ,'Devletimizin askeriyle, siviliyle her türlü kahramanlık ve fedakarlığı göstererek hak, alaka ve menfaatlerimizi korumasını masal olarak nitelemek, gerçekten büyük bir gaflet, büyük bir ayıp ve büyük bir talihsizliktir' dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Adan, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifine "hayır" oyu vereceklerini bildirdi. Roman vatandaşların yaşadığı sorunlar bulunduğunu ifade eden Kılıç, bu sorunları dile getirmeye devam edeceklerini belirtti.

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, Antalya'nın Alanya ilçesinde öğrencilerden yurt dışı gezisi dolayısıyla para alındığını, gezinin iptal edilmesine rağmen ücretlerin iade edilmediğini söyledi. Özbudun, soruşturma kapsamında bir kişinin tutuklandığını aktararak, Milli Eğitim Bakanlığınca müfettiş görevlendirilmesini ve inceleme yapılmasını istedi.

MAVİ VATAN TEPKİSİ

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın "Mavi Vatan" için kullandığı "masal" ifadesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

"Ana Vatan", "Gök Vatan", "Mavi Vatan" ile "Yavru Vatan"ın ayrılmaz bir bütün olduğunu vurgulayan Akar, "Parçalamak isteyenlerin akıbeti malum. Kimi denizlerde boğuldu, kimi dağlarda, çukurlarda gömüldü. Mavi Vatan, Karadeniz'de, Ege'de ve Akdeniz'de kara suları, kıta sahanlığı, münhasır ekonomik bölge deniz yetki alanları dahil denizlerimizin altındaki ve üstündeki her türlü hak, alaka ve menfaatlerimiz yani denizlerdeki Misakımilli'mizdir, milli meselemizdir." diye konuştu.

"TÜRK SAVUNMA SANAYİSİ ÜRÜNLERİMİZ BİR MASAL DEĞİL HAYATIMIZIN GERÇEKLERİDİR"

Mavi Vatan'ın açık bir gerçek olduğunu, masal olmadığını ifade eden Akar, çok sayıda devletin çevre denizlerdeki imkan ve fırsatlardan yararlanmak için her türlü gayreti gösterdiği bir ortamda görev yapıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Görevler sırasında kullandığımız İHA'lar, SİHA'lar, MİLGEM, TCG Anadolu, Türk savunma sanayi ürünlerimiz bir masal değil hayatımızın gerçekleridir. Bir gemimizin karaya dayanmadan 182 gün denizde kalması, deniz kuvvetlerimizin bir yılda 200 bin saat seyir yapması bir masal değil, bir rekordur. Devletimizin askeriyle, siviliyle her türlü kahramanlık ve fedakarlığı göstererek hak, alaka ve menfaatlerimizi korumasını masal olarak nitelemek, gerçekten büyük bir gaflet, büyük bir ayıp ve büyük bir talihsizliktir. Hele hele bunun, yıllarca Dışişlerinde görev yapmış olan bir milletvekilimiz tarafından dile getirilmesi ise gerçekten akıllara ziyan ki ben birçok CHP'li milletvekili arkadaşlarımızın da bizlerle aynı, benzer görüşleri paylaştığına inanıyorum."

Haberin Devamı