GündemMeyil Obruk Gölü tamamen kurudu

Meyil Obruk Gölü tamamen kurudu

Paylaş
Meyil Obruk Gölü tamamen kurudu

Konya’da karstik yapısı ve yaz mevsimine doğru pembe renge bürünmesi ile ünlenen Meyil Obruk Gölü, tamamen kurudu. Kuruyan su kaynaklarına yenileri eklendi.

Konya Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yaşar Eren, gölün eskiden Türkiye’nin en büyük göllerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Geçmiş yıllarda farklı renk tonlarıyla da gerçekten turizm açısından da doğal bir eser, bir anıt özelliğindeydi. 1970 yılında 31 metre su derinliği ölçülmüş. Yaklaşık 50 yıl sonra maalesef su yok. 31 metre derinliğindeki su yok olmuş. Çok üzücü bir durum” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

ÇİFTÇİNİN SUYU BİTİYOR

Öte yandan AB tescilli Gemlik zeytini, Bursa şeftalisi ve Bursa siyah incirinin yetiştiği, Mudanya ilçesinde tarımsal sulamada kullanılan Ülküköy Göleti’nde de mevsimsel kuraklık nedeniyle çatlaklar oluştu. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Efsun Dindar, “Yılın bu zamanlarında su seviyesinin yaklaşık 15 metre olması gerekirken 1-1,5 metre olduğunu görüyoruz. Su kaynaklarımız sınırsız değil. İlerleyen günlerde maalesef çiftçimizi zor zamanlar bekliyor.” dedi.