GündemMHP lideri Bahçeli'den önemli açıklamalar

MHP lideri Bahçeli'den önemli açıklamalar

Paylaş
MHP lideri Bahçeli'den önemli açıklamalar

Meclis'te DEM Partili vekillerle tokalaşması hakkında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Tokalaşmam, bizim Türkiye partisi olmamızdan kaynaklanıyor." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Siyaset Okulu dönem açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

MECLİS'TE İSRAİL TERÖRÜNE KARŞI OTURUM

Meclis'in İsrail terörüne karşı 8 Ekim'de toplanmasıyla ilgili konuşan MHP lideri Bahçeli, "Toplantının sonuçları hayırlı olacak. Vahşice saldırıların TBMM'de Türkiye'nin değerli milletvekillerine ilgili sorumlu bakanlıklara vermesi kanaatimce hayırlı olacaktır." ifadelerini kullandı.

SİNAN ATEŞ DAVASI

Sinan Ateş davasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Bahçeli, "Dava yargı unsurlarıyla devam etmiştir. 1. aşaması sonuçlanmıştır. Yarhının kararına saygı duyarız. MHP'nin sorgulanması, kötülenmesi için gayret gösteren bakış açılarını da kınadığımı ifade etmek isterim. Bu toplantıya değişik unsurlar gelmiştir, MHP'nin sorgulanmasını sağlayacak telkinlerde bulunmuşlardır. Türk adaletinde bunların olmaması lazım." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BAHÇELİ'NİN DEM PARTİLİ VEKİLLERLE TOKALAŞMASI

MHP Lideri Bahçeli, Meclis'te DEM Partili vekillerle tokalaşması hakkında "1 Ekim günü TBMM açılmıştır. Orada sayın Cumhurbaşkanımız anlamlı, Meclis'in tarihsel vurgusunu dillendirerek gazilik vasfını ve bakış açısını değerlendirerek değerli bir konuşma yapmıştır. Son bölümde TBMM'de dayanışmanın, huzurunun akıllı bir çalışmanın davetini de sunmuştur. Bu davetten sonra MHP'nin genel başkanı olarak Cumhur İttifakı ve Türk milletinin cumhurbaşkanının çağrısına adım atmak bana düşen bir görevdir. MHP bir adım atmazsa diğerlerinden bir şey beklemek doğru olmaz. Meclis'in resepsiyonunda da bu yaklaşımları görmekten memnun oldum. Birçok siyasi parti Meclis resepsiyonunu şereflendirmiş, orada da güler yüz hakim olmuştur. Bu güler yüzü hareket ettirmek için adım atılıyor. MHP'yi böyle kısır söylemlerle sıkıştırmak doğru değil, attığı adımları iyice düşünmek lazım. Kaosa krize alet olmanın da gereği yoktur. Bu tartışmalara katkı sağlayan hala tv'lerde MHP düşmanlığıyla devam eden Halk partisini kınıyorum. Televizyonlarını da kınıyorum. Türkiye'nin etrafında ateş çemberi var, ateşi kızdırmasınlar." dedi.