GündemMuhalefet havanda su dövüyor

Muhalefet havanda su dövüyor

Paylaş
Muhalefet havanda su dövüyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefetten gelen ‘erken seçim’ çağrılarına cevap veri. Erdoğan, “Muhalefetin kendi iç çekişmelerini gölgelemek amacıyla gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Milletin verdiği yetkiyi sonuna kadar en verimli şekilde kullanma çabasındayız” dedi.

‘PLANIMIZ 2028’E GÖRE’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde düzenlenen Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı’nın açılış konuşmasını yaptı. Siyasi gündeme de değinen Erdoğan, 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılında ‘iklim kanunu’nun da gündeme geleceğini belirtip, “Kanunla sanayimizde yeşil dönüşüm sürecini hızlandıracağız. Birçok sektör programdan faydalanacaktır” dedi. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak tüm planlarını 2028’e göre yaptıklarını söyleyen Erdoğan, “Milletin 14-28 Mayıs seçimlerinde verdiği yetkiyi sonuna kadar en güzel, en verimli şekilde kullanma çabasındayız” dedi.

‘FUZULİ HAMLELERDİR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefetin kendi iç çekişmelerini gölgelemek amacıyla gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarını havanda su dövmek olarak görüyoruz. Seçimsiz 3,5 yıl var. Ekonomi, savunma, demokrasideki hedeflerimize ancak 3,5 yılın hakkını vererek ulaşabiliriz” diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti: “Bunun dışındaki her gündem sanaldır. Ülkenin enerjisini tüketmeye yönelik fuzuli hamlelerdir.” Yatırımcılara seslenen Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisimiz 7/24 sizlerin hizmetinde. Türk ekonomisine güvenen herkesin yanında olacağımızı bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘MEYVELERİNİ TOPLAYACAĞIZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu’na video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, “Orta Asya ve Hazar bölgesinden batı ile doğuyu, kuzey ile güneyi birbirine bağlayan ulaşım koridorları ve enerji yolları Karadeniz Bölgesi üzerinden geçiyor. Önümüzdeki dönemde bölgenin jeostratejik öneminin daha da artacağı görülüyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hükümetimizin son 22 yılda ulaştırma alanına yaptığı yatırımların geniş bir alanda meyvelerini toplayacağımız bir döneme giriyoruz” diye konuştu.

İSRAİL’E KARŞI HAREKETE GEÇİN

‘YENİ HEDEF LÜBNAN’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’in Lübnan’a yönelik başlattığı saldırılara ilişkin sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Erdoğan, “İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü soykırım, işgal ve istila politikasının yeni hedefinde Lübnan ve Lübnan halkı vardır. İsrail’in vahşi saldırıları sonucunda son bir hafta içerisinde aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Lübnanlı katledilmiştir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DÜNYAYA ÇAĞRI YAPTI

Türkiye’nin Lübnan halkının yanında olduğunu söyleyen Erdoğan, saldırıları lanetleyerek “İsrail’in, Gazze ve Ramallah’ta uyguladığı cinnet siyasetini Lübnan’a ve diğer bölge ülkelerine yayma girişimlerine artık “Dur” denilmelidir” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta, görevi küresel barış, istikrar ve güvenliği temin olan tüm yapıları süratle harekete geçmeye çağırıyoruz.”