Gündem'Netanyahu düzeni tehdit ediyor'

'Netanyahu düzeni tehdit ediyor'

Paylaş
'Netanyahu düzeni tehdit ediyor'

Arnavutluk’ta Cumhurbaşkanı Bayram Begay ve Başbakan Edi Rama ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ülkedeki FETÖ yapılanmasına karşı ortak mücadelenin süreceğini söyledi. Görüşmelerde İsrail saldırılarına da değinen Erdoğan, “Netanyahu hükümeti artık, küresel düzeni tehdit ediyor” dedi.

‘1 ASRIN ÖTESİNDE’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Balkan gezisi kapsamında dün Arnavutluk’un başkenti Tiran’a gitti. Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunan Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile de bir araya geldi. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı’na ve anlaşmaların imzalandığı törene katılan Erdoğan düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan iki ülke ilişkilerinde 100’üncü yılın geride kaldığını hatırlatıp, “Tarihi bağlar ve kültürel yakınlıkla, ilişkilerimiz esasen bir asrın çok daha ötesine uzanıyor” dedi.

4 ANLAŞMAYA İMZA

Tarım, yükseköğretim ile halkla ilişkiler ve iletişim alanlarında imzalanan dört anlaşmayla iki ülkenin işbirliğini ilerletme iradesini teyit ettiğini söyleyen Erdoğan, “Ticaret hacmimizi 2 milyar dolar düzeyine çıkarmak için çabalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. Arnavutluk Başbakanı Rama ile FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadeleyi ele aldıklarını söyleyen Erdoğan, “Terör örgütleriyle mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Erdoğan görüşmelerde, Gazze’de yaşananlar ve İsrail’in saldırılarının da ele alındığını söyledi.

Haberin Devamı

‘GAZZE SOYKIRIMI İNSANLIĞIN UTANCI’

Netanyahu hükümetinin artık, küresel düzeni tehdit ettiğini söyleyen Erdoğan, “Gazze’de bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak utancıdır” dedi. Erdoğan, “Kalıcı ateşkes, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerinde baskı için elimizden geleni yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘TÜRK HALKININ HEDİYESİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Rama ile birlikte, temelleri 2015’te atılan ve Türkiye’nin desteğiyle Arnavutluk’un başkenti Tiran’da inşa edilen Namazgah Camii’nin açılışını yaptı. Erdoğan, caminin Türk halkının Arnavutluk’taki Müslüman kardeşlerine hediyesi olduğunu belirtip, “Balkanların en büyük camii Namazgah Camii’nin tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum” dedi.