Gündem'Netanyahu'nun rüyası kâbusa dönüşecek'

'Netanyahu'nun rüyası kâbusa dönüşecek'

Paylaş
'Netanyahu'nun rüyası kâbusa dönüşecek'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, istihbarat çalışmalarıyla, İsrail’in Türkiye’ye yönelik attığı veya atabileceği her türlü adımı kontrol altında tuttuklarını söyledi. İsrail’in Şam’ı işgal etmesi halinde Türkiye sınırına ulaşacağına dikkat çeken Erdoğan, “Netanyahu ve çetesinin gördükleri rüyalar kâbusa dönüşecek” dedi.

‘FAY HATLARI HEDEF’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iki gün süren Balkanlar gezisi kapsamında Arnavutluk ve Sırbistan’da temaslarda bulundu. Dönüş yolunda, uçağındaki gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, ziyaretlerinde farklı alanlarda önemli iş birliği anlaşmaları imzalandığını belirtti. Erdoğan, liderlerle görüşmelerinde ikili ilişkilerin yanı sıra Balkanlar’daki son gelişmeler ile Gazze ve Lübnan’daki İsrail saldırılarını da ele aldıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’deki saldırılara paralel, Türkiye’de de toplumsal fay hatlarına yönelik saldırılar gerçekleşiyor” diye konuştu.

‘BEDELİNİ AĞIR ÖDER’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yürütülen kirli kampanyalarla sokak eylemlerinin tetiklenmek istendiğini söyleyerek, “İstihbarat teşkilatımızla A’dan Z’ye İsrail’in Türkiye’ye yönelik attığı veya atabileceği her türlü adımı kontrol altında tutuyoruz” dedi. Bazı siyasetçilerin politik çıkar için algı operasyonlarına dahil olduğunu söyleyen Erdoğan “Karşılarında başta istihbaratımız olmak üzere her an hükümetinizi, bizleri bulacaklar. Karşılarına eli kolu bağlı bir hükümet yok. Sokakları karıştırmak isteyen bedelini ağır öder” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘AÇIKÇA SÖYLÜYORLAR’

İsrail’in Gazze ve Lübnan’dan sonra Suriye’nin başkenti Şam’a yönelik saldırılar düzenlediğine dikkat çeken Erdoğan, “Açık açık Lübnan’dan sonra Şam’ı işgal edeceklerini söylüyorlar. Şam’ın işgali demek, İsrail askerlerinin Türkiye sınırına gelmesi demek” diye konuştu. Erdoğan, “Netanyahu ve çetesinin gördükleri rüyalar kâbusa dönüşecek. Filistin özgür olacak, Lübnan özgür kalacak. Kanlı ellerini uzattıkları her toprak parçasında, vatanlarını savunan yiğitlerin haklı ve soylu direnişi ile karşılaşacaklar” ifadelerini kullandı.

ROGER WATERS’A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Gazze’deki İsrail saldırılarının birinci yıldönümü için bir kısa film hazırlamış, video Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hesabından da paylaşılmıştı. Efsanevi İngiliz Rock grubu Pink Floyd’un üyesi olan ünlü müzisyen Roger Waters ile Yunanistan’ın eski Ekonomi Bakanı Yanis Varufakis de videoyu paylaşmıştı. Waters ve Varufakis’e teşekkür eden Erdoğan, “İnsanlığı katledenleri durdurmak, toplumların vicdanını harekete geçirmek için ne kadar geniş kitlelere ulaşırsak o kadar iyi” dedi.

Haberin Devamı

‘SURİYE’NİN BİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

İç savaşın başından beri Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını söyleyen Erdoğan, “Suriye’nin birliğini yeniden sağlaması, barışa ve huzura ulaşması için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Erdoğan, “Suriye’de adil, onurlu, kalıcı ve kuşatıcı bir barış ikliminin oluşması için çabalarımızı artıracağız. Biz, her yerde olduğu gibi Suriye’de de acil ve kalıcı bir barışı savunacak, barışın yanında duracağız” ifadelerini kullandı.

‘BAHÇELİ’NİN TAVRINI ÖNEMLİ BULUYORUZ’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM’nin açılışında Genel Kurul’daki sıralarına giderek DEM Parti eş genel başkanlarının elini sıkmasına değinen Erdoğan, “Cumhur İttifakı’nın uzattığı bu elin değerinin muhatapları tarafından anlaşılmasını isteriz” dedi. Erdoğan, “Sayın Bahçeli’nin ortaya koyduğu tavrı ülkemizin demokrasi mücadelesi için olumlu ve anlamlı buluyoruz. Bu adımları atanların sayısı çoğaldıkça da inşallah yeni anayasa konusunda toplumsal mutabakatın tabanını genişletebiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘SUÇ İŞLEYEN HAPSE GİRECEĞİNİ BİLECEK’

Son dönemde yaşanan kimi cinayetlerin ve olayların milletin güven ve adalet inancını zedelediğini söyleyen Erdoğan, “Bu noktada toplumumuzda cezasızlık algısına müsaade edemeyiz. Cezaların ıslah edici ve caydırıcı olması noktasında sorunlu alanlara neşter vuracak yasal düzenlemeler yapacağız” dedi. Erdoğan, “Suça meyilli kişilerin tutuklu yargılanması esas olacak. Ceza infaz sisteminde yapacağımız değişikliklerle suç işleyen, cezaevine mutlaka gireceğini bilecek” ifadelerini kullandı.