Gündem Öğretmene kanlı pusu

Öğretmene kanlı pusu

Paylaş
Öğretmene kanlı pusu

Kocaeli'de bir lisede müdür yardımcısı olan Mahir Çoğaç, sabah evinin önünden okula gitmek için aracına bindiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Öğretmen hayatını kaybederken, kaçan 17 yaşındaki saldırganın 'öğrencisi olduğu' iddiaları yalanlandı.

Çayırova'nın Yeni Mahalle Fatih Caddesi'nde evinden sabah 09.00'da çıkan Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç, aracına bindiği sırada silahlı bir kişinin saldırısına uğradı. 45 yaşındaki Çoğaç, emniyet kemerini taktığı sırada sürücü koltuğu tarafından yaklaşan saldırgan, öğretmeni başından tek kurşunla vurup kaçtı. Hastaneye kaldırılan Mahir Çoğaç, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

OKULUN ÖĞRENCİSİ DEĞİL

Öğretmeni öldüren saldırganın cinayetten önceki görüntüleri ortaya çıktı. Çoğaç'ın çıkmasını bekleyen ve çevreyi kolaçan eden kişinin 17 yaşında kot tişörtlü bir genç oluşu dikkat çekti. Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal "Zanlı asla okulun öğrencisi değil. Ne eski ne de yeni okulla uzaktan yakından ilişiği yok. Okulla gittim, öğretmenlerle bizzat görüştüm, hiçbiri zanlıyı tanımıyor" dedi. Saldırganın yakalanması için emniyet seferber oldu.

CEZALAR ARTACAK ERTELENMEYECEK

AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Güler, "Öğretmenlik Meslek Kanunu" tasarısı hakkında açıklamalar yaptı. Güler, bu tasarıyla öğretmene şiddette cezaların artırıldığını belirterek "Öğretmenlere karşı görevleri esnasında işlenen kasten yaralama, tehdit, hakaret, görevi yaptırmama ve direnme suçlarında verilecek cezaları yarı oranında arıtmayı öngörüyoruz. Bu suçlardan verilecek hapis cezalarının ertelenmemesi hükmü de teklifte yer almaktadır" dedi.

Haberin Devamı

17 yaşındaki saldırganın, öğretmeni beklediği anlar bir işyeri kamerasına böyle yansıdı.