GündemÖlmesini mi beklediniz?

Ölmesini mi beklediniz?

Paylaş
Ölmesini mi beklediniz?

Narin'in amcası köy muhtarı Salim Güran'ın işçisi 15 yaşındaki Ramazan Atasoy ile yaptığı bir telefon konuşması bu korkunç soruyu akla getirdi. Salim Güran, "O sondaki köşede sana ait bir şey düşmüş" diyor. Ramazan ise "Tamam henüz bende değil, daha ölmemiş" diye cevap veriyor.

KAYITLAR BULUNDU

Haberin Devamı

Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra cesedi derede, bir çuvalın içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili 11 kişi tutuklandı. Bunlardan 8'i aile üyesi. İlk tutuklanan amca Salim Güran'ın telefonundaki tüm mesaj ve konuşma kayıtlarını sildiği ortaya çıkmıştı. Uzman ekipler bu konuşma kayıtlarının bir kısmını geri getirmeyi başardı. İşte bu kayıt soruşturmanın tüm seyrini değiştirdi.

RAMAZAN TUTUKLANDI

Salim Güran, yanında çalışan ve tutuklanan işçisi Mehmet Selim Atasoy'un 15 yaşındaki oğlu Ramazan Atasoy'la 21 Ağustos saat 18.38'de yaptığı görüşmede "O sondaki köşede sana ait bir şey düşmüş, sondaki yamaçta, yamacın köşesi taş, biri yerde" diyor. Ramazan Atasoy ise "Tamam henüz bende değil. Tamam, daha ölmemiş" yanıtını veriyor. Bu kayıttan sonra yeniden gözaltına alınıp sorgulanan ve cinayet suçundan tutuklanan Ramazan Atasoy ifadesinde konuşmayı hatırlamadığını söyledi.

Haberin Devamı

 Ölmesini mi beklediniz

Köy muhtarı Salim Güran, Narin'i öldürmek suçundan 2 Eylül’de ilk tutuklanan kişiydi. Toplam tutuklu sayısı 11 oldu.

NARİN'LE İLGİSİ YOK

Salim Güran da bu konuşmanın ortaya çıkmasının ardından cezaevinden alınıp yeniden ifadeye götürüldü. Güran da bu konuşmayla ilgili "Bahsetmiş olduğunuz görüşme içeriğini hatırladım. Mısır arazisinin sulamasını yaparken kullandığım trafonun elektriğini bazen kaçak almak için bir alet kullanıyordum. Olay günü de o aleti, bırakmış olduğum taş dibinden alması için Ramazan'ı aradım. Görüşme içeriği tamamen bununla alakalı. Narin'in ölümü ile ilgisi yok" dedi.

KAYALIK AYRINTISI

Bu konuşmaya kadar Narin'in 21 Ağustos'ta okul kamerasında görüldüğü saat 15.15 ile, cesedi saklamaya götüren Nevzat Bahtiyar'ın aracının dere kenarında görüldüğü saat olan 15.40 arasında öldürüldüğü sanılıyordu. Ancak konuşmanın saati 18.38. Ramazan Atasoy'un "Daha ölmemiş" demesi, Narin'in o saatte yaşadığının, zanlıların da ölmesini beklediğinin delili olabilir. Narin'in kayalıklardan atılarak öldürüldüğü, bacağının bu sırada koptuğu iddiası da konuşulmaya başlandı.

Haberin Devamı

Ölmesini mi beklediniz

MEZARDAKİ NOT

Narin'in köydeki mezarı her gün onlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler mezarın üzerine, oyuncaklar, çiçekler, okul çantaları bırakıyor. Ancak 10 yaşında bir çocuğun bıraktığı not yürekleri dağladı. Notta, "Narin ben de 10 yaşındayım. Senden çok özür dilerim. Büyüklerimiz sana sahip çıkamadı. Senin için dua ettim. Şimdi de çok ağlıyorum. Allah biz çocukları zalimlerden korusun, mekanın cennet olsun güzel kardeşim" diye yazıyordu.