GündemÖrnek mezunlar

Örnek mezunlar

Paylaş
Örnek mezunlar

Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirilen üniversite mezuniyet törenleri renkli görüntülere sahne olurken, çok özel, örnek başarı hikayeleri de ortaya çıkıyor.

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nde hem hizmet alanında çalışan hem de Çocuk Gelişimi Bölümü’nde okuyan, 2 çocuk annesi Ülkü Yavuz, 34 yaşında mezuniyet sevinci yaşarken, hayalini de gerçekleştirmiş oldu. Liseyi açıktan bitirdikten sonra üniversite sınavlarına hazırlanan Yavuz, “Üniversite süreci hem iş hem çocuklarla zorlayıcıydı. Başımı yastığa koyduğumda ağladığım zamanlar çok oldu. Ama sonunda başardım, mezun oldum” dedi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü mezunu Şahin Çakar (32), 2015’te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı. Çocukluk hayali avukatlık olan Çakar, 2018’de İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. İşinden ayrıldı. Pandemide Denizli Devlet Hastanesi’nde göreve çağrıldı. Hem çalışan hem de okuyan Çakar, mezuniyet sevinci yaşarken, “Stajımı tamamlayıp, ofisimi açacağım” dedi.

HEDEFİNDE YÜKSEK LİSANS VAR

Kars’ın Selim ilçesinde Ayşen Arda İşçi, liseyi açıktan bitirdikten sonra, üniversite sınavına girdi. 2020’de Kafkas Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne kayıt yaptıran İşçi, 69 yaşında mezun oldu. 2 çocuk, 3 torun sahibi Ayşen Arda İşçi, “Kar, buz, tipi altında Cavlak köyünden her gün 2.5 saat üniversiteye geldim, 2.5 saat geri gittim. Hedefim yüksek lisans. Eğer yaşarsam devamını da getiririm” dedi.

Haberin Devamı