GündemÖSYM'den emsal karar! Melike'ye yeni sınav

ÖSYM'den emsal karar! Melike'ye yeni sınav

Paylaş
ÖSYM'den emsal karar! Melike'ye yeni sınav

Sivas'ta 8 Haziran’daki TYT sınavı esnasında, bir öğrenci salonda baygınlık geçirdi. Sınava giren diğer öğrenciler mağdur oldu. Melike Akpınar da onlardan biriydi. ÖSYM, velilerin itirazını haklı buldu. O sınıftaki tüm öğrencilere ek puan veya sınav tekrarı hakkı sundu.

Olay Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi 201 no'lu salonunda yaşandı. Sara hastası bir genç, sınavda epilepsi krizi geçirdi. Bağırışları nedeniyle sınav durdu. Ambulans çağrıldı, dışarı çıkarılması beklendi. Sınavın kalan süresine ekleme yapılması gerekirken, salon başkanınca sadece 15 saniyelik ek süre verildi. Veliler bu duruma itiraz etti. Başvuru üzerine ÖSYM, öğrencilere ek puan veya sınav tekrarı seçeneği sunarak mağduriyeti giderdi.

Haberin Devamı

ERKEK ÖĞRENCİLER TAŞIDI

Mağdurlardan biri de Melike Akpınar'dı. Babası Murat Akpınar, "Salonda 40 kişi varmış. Epilepsi geçiren öğrenci kan kusup kasılmayla yere düşmüş. Erkek öğrenciler yardıma koşmuş. Ambulansın gelmesi, müdahale ve çıkartılması, salonun temizliği derken 30 dakika geçmiş. Ancak salon başkanı ve gözetmenler sınav sonuna 15 saniye gibi komik bir süre eklemişler" diye konuştu.

ÖSYM'YE GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR

5 Temmuz'da toplanan ÖSYM Yönetim Kurulu, velilerinin itirazını haklı buldu. Öğrencilere mesaj atarak, ek puan veya sınav tekrarı olmak üzere 2 tercih sundu. Melike ve 1 arkadaşı yeniden sınava girmeyi tercih etti. Baba Akpınar "Kızım böylece 1 sene kaybetmedi. ÖSYM’ye teşekkür ederiz. Çocukların haklarını teslim ettiler. Bizim yaşadığımız bu durum da emsal oldu" dedi.

Haberin Devamı