Gündem Rekorlar kitabına girecek! 515 metrelik duvar resimlerle renklendi

Rekorlar kitabına girecek! 515 metrelik duvar resimlerle renklendi

Paylaş
Rekorlar kitabına girecek! 515 metrelik duvar resimlerle renklendi

Ressam Burcu Okur, depremde en çok hasar alan yerlerden biri olan Samandağ’da yaşanan acıların izlerini bir nebze olsun silmek için 515 metre uzunluğa ve 2.1 metre yüksekliğe sahip duvara 9 ayda 227 farklı resim yaptı. Burcu Okur’un devasa çalışmasının, uzunluk ve resim sayısıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilmesi için başvuru yapıldı.

 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde en çok hasar alan yerlerin başında gelen Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaralar sarılıyor. Samandağ Kaymakamlığı’nın koordinesinde ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ressam Burcu Okur, 515 metre uzunlukta ve 2 metre 10 santimetre yükseklikteki duvara çeşitli resimler yaptı. 9 ay boyunca 6 farklı kategoride 227 farklı resim çizen Burcu Okur, devasa duvara film karakterleri, 3 boyutlu fotoğraf çekim alanları, deniz canlıları alanı, sanat alanından resimler, çizgi film karakterleri ve Yeşilçam filmlerinin karakterlerini çizdi.

Haberin Devamı

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait ve yakın zamanda ziyarete açılacak 515 metrelik duvara yapılan 227 farklı karakter resimleriyle, uzunluk ve görsel sayısı anlamında Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için başvuru yapıldı. Vatandaşların güzel anlar geçirmesi için çalışmayı yaptıklarını belirten ressam Burcu Okur, “Deprem sonrası şehir toparlanmaya çalışıyor. Ben de bu süreçte vatandaş olarak, elimden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorum. Bu kadar görsel ve bu kadar kapsamlı bir format, şu an dünya genelinde yok. Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yapıldı” dedi.