GündemRoblox ne zaman açılacak 27 Ağustos? Roblox saat kaçta, hangi tarihte açılıyor? #saveroblox

Roblox ne zaman açılacak 27 Ağustos? Roblox saat kaçta, hangi tarihte açılıyor? #saveroblox

Paylaş
Roblox ne zaman açılacak 27 Ağustos? Roblox saat kaçta, hangi tarihte açılıyor? #saveroblox

Roblox’a BTK tarafından getirilmekte olan erişim yasağı nedeniyle oyuncular yasal olarak oyunu oynayıp, oynayamayacağını araştırmakta. Peki, Roblox ne zaman açılacak 27 Ağustos? Roblox saat kaçta, hangi tarihte açılıyor? #saveroblox

Roblox ne zaman açılacak 27 Ağustos? Sorusu, oyuncuların gündeminde yer alıyor. BTK tarafından alınmakta olan kararın ardından gündeme geldi. Roblox'un Türkiye'de yasaklanma sebebi Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararla belirlenmiştir. Roblox'un Türkiye'de yasaklanma sebebi Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararla belirlenmiştir. Peki, Roblox ne zaman açılacak 27 Ağustos? Roblox saat kaçta, hangi tarihte açılıyor? #saveroblox

Haberin Devamı

ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK 27 AĞUSTOS?

BTK ve ilgili mercilerden yapılan resmi bir "Roblox ne zaman açılacak?" açıklaması bulunmamaktadır, dolayısıyla Roblox’un yeniden ne zaman erişime açılacağına dair kesin bir bilgi mevcut değildir. Ancak, platformun yetkilileri ile Türk yetkililer arasında süren görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, Roblox’un kısa bir süre içinde yeniden erişime açılabileceği tahmin edilmektedir. Roblox’un Türkiye’de erişime kapatılması, oyun dünyasında büyük bir yankı uyandırmış durumda.

Roblox ne zaman açılacak 27 Ağustos Roblox saat kaçta, hangi tarihte açılıyor #saveroblox

ROBLOX NEDEN YASAKLANDI?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, Anayasamız gereği çocukların korunmasının devletin birincil sorumluluğu olduğunu ifade etti. Tunç, Roblox'a getirilen erişim engelinin gerekçesi olarak, platformda çocuk istismarına yol açabilecek içeriklerin bulunmasını gösterdi.

Haberin Devamı

Roblox ne zaman açılacak 27 Ağustos Roblox saat kaçta, hangi tarihte açılıyor #saveroblox

ROBLOX FAİLED TO DOWNLOAD OR APPLY CRİTİCAL SETTİNGS HATASI NEDİR?

Bu erişim engeli, 07 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı karar doğrultusunda uygulandı. Bu karar sonucunda birçok oyuncu, oyuna giriş yaparken "failed to download or apply critical settings" hatası ile karşılaşmaya başladı. Hata, oyuna erişim engeli getirilmesi nedeniyle oluşmaktadır.