GündemŞiddet sarmalı! Eşten, aileden, kardeşten, yengeden, kumadan

Şiddet sarmalı! Eşten, aileden, kardeşten, yengeden, kumadan

Paylaş
Şiddet sarmalı! Eşten, aileden, kardeşten, yengeden, kumadan

Üç çocuk annesi Ebru Barık, üzerine iki kez kuma getiren kocasından gördüğü şiddet nedeniyle baba evine kaçtı. Burada da ailesinden dayak yedi. Başka bir eve geçti ama yine kurtulamadı. Evi basan erkek kardeşi kadını öldüresiye dövdü. Yenge de Barık'ın küçük kızlarına şiddet uyguladı.

Çocuk yaşta evlenen Ebru Barık (30) kendi ifadesiyle 7 yıl evlat sahibi olamayınca, kocası, kadının kuzenini eve kuma getirdi. O süreçte evi terk eden Barık, kocasının kumadan ayrılmasıyla tekrar eve döndü. Tedavi gördü, 23 yaşında evlat sahibi oldu. Kocası bir kez daha kuma getirmek istedi. Buna karşı çıkan kadın eşinden dayak yedi. Baba evine döndü ama ailesi de "Bize laf getirdin" diyerek kadına şiddet uyguladı.

Haberin Devamı

EV SAHiBi KURTARDI

Bir kez daha eşine dönen Ebru Barık yine şiddetle karşılaştı. Bir ay önce üç çocuğuyla Aksaray'daki evini terk edip Konya Ereğli'ye yerleşti. Barık'ın eşini terk ettiğini öğrenen erkek kardeşi E.B. (28) evi bastı. Ablasını sopayla dövdü, boğazına bıçak dayadı. E.B.'nin birlikte yaşadığı sevgilisi Y.Ş. de Barık'ın 2 kızını sopayla dövdü. Sesleri duyup gelen ev sahibi sayesinde kurtuldular. Ebru Barık, kardeşinden ve Y.Ş.'den şikayetçi oldu.

ÜZERiNDE SOPA KIRDI

Erkek kardeşinin kendisini döverken "Kocan, seni artık istemiyor, seni öldürmemi söyledi" dediğini anlatan Ebru Barık, "Kardeşim daha sonra aradı ve bana 'Kocanın gazına geldim, öyle yaptım, pişmanım beni şikayet etme' dedi" şeklinde konuştu. Öz kardeşinin eve zorla girip sopayı üzerinde döve döve kırdığını, kızlarının da öldüresiye dayak yediğini anlatan Barık, "Şikayetimden vazgeçmeyeceğim" dedi. Salih BÜYÜKSAMANCI/DHA

Haberin Devamı