GündemŞiddete uğradığı iddia edilen Bahar'ın annesi: Bakımevi değil korku evi

Şiddete uğradığı iddia edilen Bahar'ın annesi: Bakımevi değil korku evi

Paylaş
Şiddete uğradığı iddia edilen Bahar'ın annesi: Bakımevi değil korku evi

İstanbul Büyükçekmece’de özel bir bakımevinde 7 yaşındaki otizmli Bahar B.nin şiddete uğradığı iddia edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kurum hakkında inceleme başlattı. Bakımevinden şikayetçi olan Bahar’ın annesi Nurcan Bayram, “Bakımevi değil, resmen korku evi” dedi. Aynı bakımevinde geçen yıl 22 Ocak’ta 17 yaşındaki engelli Hüseyin Timuçin’in, açlıktan öldüğü ileri sürülmüştü.

‘KRİZ ATAĞI GEÇİRDİ’

Haberin Devamı

İstanbul Büyükçekmece’de özel bir bakımevinde iddiaya göre, bakım personeli B.Y. ve sağlık personeli G.B.T., 7 yaşındaki otizmli Bahar B.nin ellerini ve ayaklarını bağlayıp, ağzını kapattı. Bakımevi çalışanlarından F.B. ise bu anları cep telefonuyla görüntüleyip sosyal medyadan paylaştı. Olayın sosyal medyada yayılması üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kurum hakkında inceleme başlattı. Bahar B.’nin ailesi de bakımevinden şikayetçi oldu. Bakımevinin avukatı Beytullah Duymaz ise, kriz atağı geçiren Bahar’ın kendine zarar vermemesi için sabitleme yapıldığını iddia etti. Kızının yaklaşık bir yıldır bakımevinde kaldığını belirten Bahar B.’nin annesi Nurcan Bayram, “Bakımevi değil, resmen korku evi” dedi.

Haberin Devamı

‘BAHAR’I SIK GÖREMİYORDUK’

Bakım sürecinde Bahar ile yakından ilgilenen kuzeni Dilan Bayram ise, kurum hakkında daha önce şikayette bulunduklarını söyleyerek, “Biz, Bahar’ın bir şeyler yaşadığının farkındaydık. Ayda 2 ya da 3 kere görme şansımız oluyordu, her gittiğimizde farklı reaksiyon gösteriyordu. Adapte sorunu yaşamaması için Bahar’ı bize sık göstermediklerini söylediler” diye konuştu. Geçen yıl 22 Ocak’ta aynı bakımevinde kalan 17 yaşındaki engelli Hüseyin Timuçin’in, açlıktan öldüğü iddia edilmişti. Çocuklarının ihmalden öldüğünü savunan ailesi, hukuk savaşı başlatmıştı. Ancak savcılık, bakımevi ilgili takipsizlik kararı vermişti. Aile de karara itiraz etmişti.

‘BAŞKA MAĞDURLAR DA VAR’

Engelli Hüseyin Timuçin’in ölümüne ilişkin dosyada da yer alan avukat Rengin Geçen, “Dosyamız basına yansıdıktan sonra bana ulaşan bazı aileler oldu. Bahar da onlardan bir tanesi. Bahar hakkında bir darp raporu aldık. Ardından şikayetçi de olduk. Son bir haftalık süreçte çok fazla aile bana ulaştı. Bazıları gece yarısı gidip çocuklarını almak istemiş. Ailelerin her biri de zaten çocuklarının vücutlarında darp izleri olduğunu söylüyor. Bu ailelerin tamamıyla görüştüm, hepsi de darp raporu almışlar. Bundan sonraki süreçte de şikayetçi olacaklar” açıklamasında bulundu.