GündemSıfır noktasında eli tetikte nöbette

Sıfır noktasında eli tetikte nöbette

Paylaş
Sıfır noktasında eli tetikte nöbette

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Azerbaycan asıllı güvenlik korucusu Sevinç Gök, sınırın sıfır noktasında eli tetikte görev yapıyor. Sevinç Gök, uzman çavuş olan eşiyle birlikte jandarmanın terörle mücadele operasyonlarına da katılıyor.

Sınırın sıfır noktasında, Hakkari Çukurca’da Azerbaycan asıllı Türk vatandaşı Sevinç Gök 2018’den beri Jandarma Komutanlığı bünyesinde güvenlik korucusu olarak görev yapıyor. Eşi Jandarma Uzman Çavuş Salih Gök ve silah arkadaşlarıyla terörle mücadele kapsamındaki operasyonlara da katılan Gök, “Jandarmanın bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi. Gök, “Burada güvenlik güçlerimiz, İHA’larımız ve SİHA’larımızla büyük emek veriyor. İnsanlar eskiye nazaran daha huzurlu. Teröristlere göz açtırılmıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

HAKLARINI HELAL ETSİNLER

Bir kızı olan Sevinç Gök, “Anne olduktan sonra şehit annelerimizi daha iyi anlıyorum. Kızım bizden kilometrelerce uzakta ama ben istediğimde gidip sarılabileceğimi biliyorum ama şehit annelerimizin böyle bir şansı yok. Devletine, bayrağına bağlı evlatlar yetiştirdikleri için hakları ödenmez. Bizlere haklarını helal etsinler” diye konuştu. “Benim için Azerbaycan, Karabağ, Bakü ne ise Türkiye, Ankara, Hakkâri de aynı” diyen Gök, “Azerbaycan ve Türk bayrağının dalgalandığı her yerde görev için emir bekliyorum” dedi.