Gündem'Sivil bir anayasa millete borcumuz'

'Sivil bir anayasa millete borcumuz'

Paylaş
'Sivil bir anayasa millete borcumuz'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni ve sivil bir anayasa yapmanın, 15 Temmuz’da göğsünü tanklara siper eden millete AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın borcu olduğunu söyledi. Erdoğan gündemdeki açıklamalar için ise “Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan bir tartışma yok” dedi.

‘BİRAZ ZAMAN ALACAK’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’daki bir otelde düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’nde konuştu. Türkiye’nin en güçlü sektörleri arasında müteahhitliğin de olduğunu söyleyen Erdoğan, “Dünyanın en büyük 225 teknik müşaviri listesinde 8 firmamız bulunuyor. Ülkemizin büyüklüğüne uluslararası konumuna yaraşır çizgide bizleri temsil eden sizlerle iftihar ediyoruz” dedi. Koronavirüs salgını sonrası, global ekonomik dengelerin hâlâ yerine oturmadığını söyleyen Erdoğan, “Enflasyonun biraz daha zaman alacağı anlaşılıyor” diye konuştu.

‘İFADEYE ENGEL OLUNAMAZ’

Anayasa çalışmalarına değinen Erdoğan, “Yeni sivil bir anayasa, 15 Temmuz’da göğsünü tanklara siper eden milletimize borcumuz. Cumhur İttifakı olarak milletimizi yeni, sivil ve kuşatıcı bir anayasayla buluşturma amacımızı ortaya koyduk” dedi. Anayasanın ilk 4 maddesi konusunda gündemde olan açıklamaları anımsatan Erdoğan şöyle konuştu: “Demokratik siyasette düşüncenin ifade edilmesine elbette engel olunamaz. Şiddeti teşvik etmediği sürece katılmasak dahi farklı fikirlere müsamahalı yaklaşmak zorundayız. Ancak maksimalist söylemler anayasa tartışmalarına ket vurur.”

Haberin Devamı

‘CUMHUR İTTİFAKI’NIN BÖYLE BİR DERDİ YOK’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Cumhur İttifakı’nın böyle bir sıkıntısı, derdi de yoktur. Partimizin bu konudaki yaklaşımı açıktır” dedi. Erdoğan, “Biz yeni anayasa sürecini yönetmek arzusundayız. Biz milletimizi darbe anayasasından kurtarmak ve milletimizin önünü açmak istiyoruz” diye konuştu.