GündemSosyal medyada laf dalaşı! İsrailli bakanlar birbirine girdi

Sosyal medyada laf dalaşı! İsrailli bakanlar birbirine girdi

Paylaş
Sosyal medyada laf dalaşı! İsrailli bakanlar birbirine girdi

Katliamcı Netanyahu hükümetinin Savunma Bakanı Yoav Gallant sosyal medyada, İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Itamar Ben Gvir’i sorumsuzca eylemlerle ülke güvenliğini tehlikeye atmakla suçladı. Sosyal medyadan karşılık veren Gvir, “Bana saldırmak yerine Hizbullah’a saldır” dedi.

 ‘GÜVENLİK RİSKİ YARATIYOR’

Haberin Devamı

Netanyahu kabinesinin Gazze’deki katliamları ve olası ateşkes anlaşmasına yönelik olumsuz tavırları devam ederken İsrail’i yöneten kabinedeki bakanlar kamuoyu önünde birbirlerini sert şekilde eleştirmeye başladı. Gazze’deki katliam nedeniyle İsrail halkının önemli bir bölümünün de tepkisini çeken kabine üyelerinden Savunma Bakanı Yoav Gallant, sosyal medyadan yaptığı açıklamada İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Itamar Ben Gvir’in sarfettiği sözlerle ve sergilediği eylemlerle ülkesinin güvenliğini tehlikeye attığını söyledi.

BASKIN DÜZENLEMİŞTİ

Gallant, “Griv’in sorumsuz eylemleri, İsrail Devleti’nin ulusal güvenliğini tehlikeye atıp ulus içinde bir bölünme yaratıyor. Genel Güvenlik Servisi Başkanı ve ekibi görevlerini yerine getirip bu eylemlerin ciddi sonuçlarına karşı uyarıda bulunuyor” dedi. Gvir ise Gallant’a “Bana Twitter’dan saldırmak yerine Lübnan’daki Hizbullah’a saldırmaya başlayın” sözleriyle karşılık verdi. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik paylaşımlarıyla tepki çeken Gvir, İsrailli yerleşimcilerle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemiş ve birçok ülke tarafından kınanmıştı.

Haberin Devamı

KATLİAM VE KAÇIŞ DEVAM EDİYOR

Gazze’de 7 Ekim 2023’ten beri katliamlarını sürdüren İsrail ordusu 40 bin 260’tan fazla Filistinliyi öldürdü. Gazze’deki Han Yunus’ta dün insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 4 kişiyi daha katletti. Birleşmiş Milletler’in Filistin Ajansı (UNRWA), ağustos ayında İsrail güçlerinin Gazze’nin neredeyse tamamına 13 kere tahliye emri verdiğini ve yaklaşık 250 bin kişinin defalarca yerinden edildiğini açıkladı.