GündemTam 5 yıldır neredeydiniz?

Tam 5 yıldır neredeydiniz?

Paylaş
Tam 5 yıldır neredeydiniz?

İzmir Alsancak'ta yağış nedeniyle suyla dolan sokakta kaçak elektrik akımına kapılan iki kişinin 'göz göre göre öldüğü' ortaya çıktı. İzmir'deki bir yerel gazete 2019'da o sokakta elektrik kaçağının olduğunu, insanların ölüm tehlikesi yaşadığını yazdı. Kimse önlem almadı ve ne yazık ki 'beklenen son' gerçekleşti.

İzmir'de önceki gün şiddetli yağış nedeniyle birçok cadde ve sokak sele teslim oldu. Alsancak'taki Enver Dündar Başar Sokak da tamamen yağmur suyuyla kaplandı. İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) saat 19.00 sıralarında kaldırımdan sokağa bir adım attı ve birden çırpınarak suya düştü. İkinci el eşya satışı ve amatör müzisyenlik yapan İnanç Öktemay (44) bunu görünce genç kıza yardım etmek için suya girdi. Ama Özge'yi tutar tutmaz o da çırpınarak suya düştü.

Haberin Devamı

HORTUMLA ÇIKARDILAR

Çevredekiler ne olduğunu anlamadı. Sudaki iki kişiyi kurtarmak için ellerini uzattıklarında elektrik akımına kapıldılar. Hemen uzaklaştılar. Sonunda bir esnaf, plastik hortumu ayaklarına bağlayarak önce Özge Ceren Deniz'i sonra da İnanç Öktem'i sudan çıkardı. Henüz yaşıyorlardı. Sağlık ekipleri uzun süre kalp masajı yaptı ve yaralıları hastaneye götürdü. Ancak ikisi de kurtarılamadı. Dün ortaya çıkan detaylar ise o sokakta böyle bir ölümün yaşanacağının yıllar öncesinden haber verildiğini ortaya koydu.

Tam 5 yıldır neredeydiniz

GÜNDE BİNLERCE İNSAN GEÇİYORDU

İnanç Öktemay, Özge Ceren Deniz'i hiç tanımıyordu. İzmir'in göbeğinde, günde binlerce insanın geçtiği Enver Dündar Başar Sokak, bu iki masun insanın mezarı oldu.

Haberin Devamı

 Tam 5 yıldır neredeydiniz

TEHLİKE KOL GEZMİŞ

İzmir'deki yerel 'Ege'de Telgraf' gazetesinin 19 Ocak'ta "Çözüm için illa biri mi ölmeli?" başlığıyla yayınladığı haberde Enver Dündar Başar Sokak'ta yer altından geçen elektrik kablolarının ölüm tehlikesi saçtığı anlatılıyordu. Elektrik kaçağı nedeniyle sokaktaki taşların sürekli sıcak kaldığı, pek çok insanın yürürken çarpıldığı, bir sokak köpeğinin akıma kapılarak can verdiği yazılmıştı. Sokaktaki esnafın birçok kez şikayette bulunmasına rağmen kimsenin olayla ilgelenmediği belirtiliyordu.

Tam 5 yıldır neredeydiniz

İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA...

Enver Dündar Başar Sokak'ta dün kaçak yapan kablolar bulundu ve 'iş işten geçtikten sonra' tamir edildi. Elektrik dağıtımından sorumlu Gediz Elektrik "Mazgalların sorumluluğu şirketimizde değil. Bölgeyle ilgili yatırımlarımıza ilişkin son 6 aydır şikayet almadık" diyerek topu belediyeye attı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ise sorumluluğun elektrik şirketinde olduğunu belirterek "80 santim derinlikte olması gereken kablolar 30 santimde. Üzerinde de yeterince bir izolasyon yok gibi görünüyor" dedi.