GündemTEKNOFEST kapılarını açtı

TEKNOFEST kapılarını açtı

Paylaş
TEKNOFEST kapılarını açtı

Bu yıl Adana'da düzenlenen TEKNOFEST, kapılarını açtı. Kamu kuruluşları, teknoloji şirketleri ve üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirilen festival, Adana Havalimanı’nda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. 6 Ekim’e kadar sürecek TEKNOFEST’te çeşitli gösteriler ve yarışmalar yapılacak.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ana yürütücülüğünde, Adana’da başladı. TEKNOFEST, 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adana Havalimanı’nın ev sahipliği yaptığı TEKNOFEST’e kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler olmak üzere toplam 128 kurum katıldı. Protokol, bando eşliğinde ‘Zaman Tüneli’nden geçerek festival alanına giriş yaptı.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, kapıların açılmasıyla birlikte TEKNOFEST’e akın etti. Çok sayıda gösteri akın etti. Çok sayıda gösteri TEKNOFEST’in ilk gününde etkinlikler büyük ilgi gördü.

‘TEKNOFEST BİR GENÇLİK HAREKETİDİR’

Festivalin açılış konuşmasını yapan TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “Eski dünya ölüyor, yenisi doğmakta zorlanıyor, şimdi canavarların zamanı. Ne yazık ki bu düzen adalet etrafında değil, güç ve şiddet temelinde şekilleniyor. Bu gidişata ‘dur’ diyecek bir hareket var. TEKNOFEST bir gençlik hareketidir. Dünyayı değiştirecek projeler işte tam bu meydandan çıkacak. 2018’den bu yana yarışmalarımıza başvuru sayısı 4 milyonu buldu. Toplamda 10 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Adana bugüne kadar online kayıt açısından en fazla kayıt alan festivalimiz oldu” dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

‘ÜRETEN BİR GENÇLİK GELİYOR’

TEKNOFEST’in dünyadaki yerinin çok önemli olduğnun altını çizen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “TEKNOFEST kuşağına çok önem veriyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Gaziantep ve Bakü’de milyonlarca gençle buluştuk. Bu yıl da TEKNOFEST Akdeniz’de Adana’da bu heyecanı zirveye taşıdık. Üreten, ışıl ışıl, pırıl pırıl bir gençlik geliyor. 100 bin teknogirişimin bu topraklardan doğmasını ve dünyaya açılmasını hedefliyoruz” dedi.

REKOR BAŞVURU

TEKNOFEST kapsamında düzenlenecek 50 farklı yarışma için 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla yarışmacı katılım için başvuru yaptı. Projelerini hayata geçirebilmeleri için 55 milyon lira destek alan takımlardan dereceye girenler, toplam 31 milyon lirayı bulan ödüllerin sahibi olacak.

Haberin Devamı