Gündem'Terör tehdidine karşı işbirliği sürdürülmeli'

'Terör tehdidine karşı işbirliği sürdürülmeli'

Paylaş
'Terör tehdidine karşı işbirliği sürdürülmeli'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani’yi kabul etti. Erdoğan görüşmede, bölgenin huzurunu, refahını ve iç barışını hedef alan terörün kalıcı şekilde ortadan kaldırılması konusunda işbirliğinin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’yi kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Irak ilişkileri ve IKBY ile işbirliği üzerinde fikir teatisinde bulunuldu; bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Ekim’de düzenlenecek IKBY parlamento seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Haberin Devamı

‘IRAK’IN YANINDAYIZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Türkmen Cephesi’nin de yarışacağı seçimlerin kapsayıcı bir anlayışla, barış ve huzur içinde gerçekleştirileceğine olan inancını dile getirdi. Erdoğan, içinde bulunulan sıkıntılı dönemde, tüm bölgenin huzur, refah ve iç barışına kasteden terör tehdidinin kalıcı olarak ortadan kaldırılmasına yönelik işbirliğinin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dost ve kardeş Irak’ın ve Irak halkının daima yanında olacağını ifade etti.

‘TOPYEKÛN SAVAŞ RİSKİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neçirvan Barzani kabulünde, Gazze ve Lübnan’da yaşananlara da değinerek, İsrail saldırganlığının bölgeyi topyekûn bir savaş alanına çevirme riski olduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye’nin bölgenin istikrar ve güvenliğine büyük önem verdiğini, Irak makamlarının ülkeyi çatışmanın uzağında tutma gayretini takdirle karşıladığını söyledi. Kalkınma Yolu Projesi’nin bölgenin ekonomisine, istikrarına ve kardeşliğine önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Erdoğan, projenin IKBY’ye de fayda sağlayacağının altını çizdi.

Haberin Devamı

MALATYA İÇİN EŞGÜDÜM TALİMATI

Malatya’nın Kale ilçesinde dün meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Valisi Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Er ile telefonda görüştü. Deprem ve hasar tespiti konusunda bilgi alan Erdoğan, bölgedeki çalışmaların devletin tüm birimleriyle eşgüdümlü şekilde yürütülmesi talimatını verdi.

BEŞTEPE’DE ARAP BİRLİĞİ KABULÜ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt’ı Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer aldı. Görüşmede başta Gazze ve Lübnan’da yaşanan ve giderek artan İsrail saldırıları olmak üzere dünya gündemindeki konular ele alındı. İsrail’e karşı Arap ülkelerinin birlik sergilemesinin önemine vurgu yapıldı.