Gündem'Teröre karşı kararlılığımız perçinlendi'

'Teröre karşı kararlılığımız perçinlendi'

Paylaş
'Teröre karşı kararlılığımız perçinlendi'

BRICS Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TUSAŞ’ı hedef alan terör eylemi için “Bu alçakça saldırı, Türkiye’nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir” dedi. Erdoğan tüm ülkeleri Filistin’i tanımaya, İsrail’e karşı adım atmaya çağırdı.

TAZİYELERE TEŞEKKÜR

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tataristan’ın başkenti Kazan’da düzenlenen BRICS Zirvesi’nde konuştu. Erdoğan ev sahipliği için Rusya Federasyonu Başkanı Putin’e teşekkür edip dönem başkanı olacak Brezilya’ya başarılar diledi. Ankara’da önceki gün PKK’lı teröristlerin TUSAŞ’a yönelik düzenlediği saldırıya değinen Erdoğan, “Hain terör eylemi nedeniyle taziyelerini ileten tüm dostlarımıza gösterdikleri dayanışma nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi. Erdoğan, “Bu alçakça saldırı, Türkiye’nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da perçinlemiştir” diye konuştu.

‘GÖZ ARDI ETMEK KURTARMAZ’

BRIC Zirvesi için belirlenen ‘adil küresel kalkınma ve güvenlik için çok taraflılığın güçlendirilmesi’ temasını çok isabetli bulduğunu söyleyen Erdoğan, “Günümüz şartlarında 2. Dünya Savaşı’nın ürünü olan siyasi mekanizmalar kendilerinden bekleneni veremiyor” dedi. İsrail’in sürdürdüğü saldırganlığın, başta hukuk ve vicdan olmak üzere her sınırı aştığını söyleyen Erdoğan, “Filistin halkı Gazze’de soykırıma uğruyor. Bu insanlık dramını göz ardı etmek kimseyi sorumluluktan kurtaramaz” diye konuştu. Erdoğan, İsrail’e silah satışının durdurulması için destek istedi.

Haberin Devamı

GÜVENLİK ZİRVESİ’NDEN NET MESAJ: ‘TERÖRİSTAN’A İZİN YOK

Tataristan’ın başkenti Kazan’dan İstanbul’a dönen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve bakanların katılımıyla gerçekleştirilen güvenlik toplantısına başkanlık etti. TUSAŞ’a yönelik terör saldırısının ele alındığı toplantıda, terörle mücadeleye kararlılıkla devam edileceği, terörsüz bir Türkiye için cansiparane çalışmaların süreceği ve sınırların ötesinde bir ‘teröristan’ kurulmasına asla müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

‘ZAMANI VE YERİ TESADÜFİ DEĞİL’

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bakanlar, komutanlar, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar dün TUSAŞ’a destek ziyaretinde bulundu. TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Saldırı zamanlama ve mekan itibarıyla tesadüf değil” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ise “Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Biz aksine kardeşliğimizi daha çok yücelteceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı