Gündem'Ticaret hedefimiz 5 milyar dolar'

'Ticaret hedefimiz 5 milyar dolar'

Paylaş
'Ticaret hedefimiz 5 milyar dolar'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Beştepe’de Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’le bir araya geldi. Erdoğan, “Birçok anlaşmaya imza attık. 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize en kısa zamanda ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev dün resmi ziyaret için Türkiye’ye geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mirziyoyev’i Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde törenle karşıladı. İki lider baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Erdoğan, “Ortaklığımızı derinleştirecek adımları istişare ettik. Atabileceğimiz somut adımları ele aldık. Birçok anlaşmaya da imza attık. Bu anlaşmalar işbirliğini çeşitlendirmemize zemin hazırlıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘GAZZE’Yİ KONUŞTUK’

Özbekistan’daki Türk yatırımlarının artmasından memnuniyet duyduklarını söyleyen Erdoğan, “Özbekistan’la ilişkilerimiz her geçen gün ilerliyor. 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize en kısa zamanda ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mirziyoyev ile görüşmelerinde dünyanın içinden geçtiği zorlu süreçte bölgesel ve ulusal meseleleri de değerlendirdiklerini belirtip, “İsrail’in insanlık dışı saldırıları görüşmemizin ana gündem maddelerinden oldu” ifadelerini kullandı.

DÜNYAYA ‘ATEŞKES’ ÇAĞRISI

Gazze’de savaşın bitmesi ve bölgeye insani yardımların ulaştırılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Erdoğan, “İsrail’e cephane ve silah desteği veren ülkeler de bu suça ortak olmaktan vazgeçmelidir. Gazze’de zulüm durdurulmalıdır” dedi. Erdoğan, Gazze’de ateşkes için tüm ülkeleri ellerini taşın altına koymaya çağırdı.

Haberin Devamı

MİRZİYOYEV’E DEVLET NİŞANI

Özbekistan’ın, zor günlerinde Türkiye’nin yanında olduğunu söyleyen Erdoğan, “6 Şubat depremlerinde arama kurtarma ekibi sevk edip, 700 tona yakın yardım malzemesi gönderdiler” dedi. Erdoğan, Mirziyoyev için “Türkiye’nin yakın bir dostu olduğunu göreve geldiği andan itibaren attığı adamlarla göstermiştir. Bugün kendisine devlet nişanımızı tevcih edeceğiz” diye konuştu.

İADE-İ ZİYARET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye yapacağı iade-i ziyaretin Kurban Bayramı öncesi gerçekleşeceğini söylemişti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun dün sosyal medyadan konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Altun, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 11 Haziran Salı günü saat 16.00’da CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e CHP Genel Merkezi’nde iade-i ziyarette bulunacaklardır” dedi.