Gündem'Türk-İslam düşmanlığı yapılıyor'

'Türk-İslam düşmanlığı yapılıyor'

Paylaş
'Türk-İslam düşmanlığı yapılıyor'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir nefret dalgası oluşturulmak istendiğini bu amaçla ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının sürekli kaşındığını söyledi. Erdoğan, “Irkçılık adı altında Türk-İslam düşmanlığı yapılmaktadır” dedi.

‘GURUR DUYUYORUM’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi 1. ve 2. Etap EğitimÖğretim Binaları Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada “Bugün ayrı bir heyecan içindeyim. Marmara Üniversitesi’nden 1981’de mezun oldum. Fahri doktora unvanlarımdan en anlamlısını 2013’te üniversitemden aldım. Marmara Üniversitesi’nde mezun olmaktan gurur duyuyorum” dedi. Türkiye’de 198 farklı ülkeden 340 bin öğrenci olduğunu söyleyen Erdoğan, misafir öğrencilerin ekonomiye 3 milyar dolar civarında katkı sağladığını söyledi.

‘BAYRAKTAR OLDULAR’

Bir nefret dalgası oluşturulmak istendiğini söyleyerek muhalefeti eleştiren Erdoğan, “Irkçı faşizm konusu sürekli kaşınıyor. Irkçılığın yabancı düşmanlığının bayraktarı oldular. Irkçılık adı altında Türk-İslam düşmanlığı yapılmaktadır. Irkçılık sosyal medyada yükseliyor” dedi. Erdoğan, “Biz asırlar boyunca 3 kıta 7 iklimde hükümranlık kurmasına rağmen tarihinde sömürgecilik ayıbı olmayan bir devletiz” diye konuştu. Türkiye’de yaşanan darbelerin bedelini milletin ödediğini söyleyen Erdoğan, “Karşılaştığımız sıkıntılarla gençlerimiz karşılaşmasın diye çalıştık” dedi.

Haberin Devamı

‘ÖZÜR DİLEMESİ GEREKEN ONLAR’

CHP Lideri Özgür Özel, sokak röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti seçmenlerine hakaret ettiği suçlamasıyla tutuklanıp serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu adında özür dilemişti. Özel, Erdoğan’ı 2013’te yaşanan Gezi Parkı eylemlerine katılanlar hakkında söylediği söz için özür dilemeye çağırmıştı. Özel’e yanıt veren Erdoğan, “Gezi olayları çok katmanlı bir senaryonun parçası, meşru eylem olarak göremeyiz. Özür dilemesi gerekenler polise saldıranlar, esnafın camını çerçevesini indirenler, Türk ekonomisine milyarlarca dolarlık fatura çıkaranlardır” diye konuştu.