GündemTürkiye NATO'nun bel kemiği

Türkiye NATO'nun bel kemiği

Paylaş
Türkiye NATO'nun bel kemiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesine katılmak üzere gittiği ABD ziyareti öncesinde “Türkiye, NATO’nun misyonlarına ve harekatlarına en fazla katkı sağlayan ilk 5 müttefikten biridir. Karada, denizde ve havada geliştirdiğimiz imkan ve kabiliyetlerle NATO’nun bel kemiği ülkelerin başında yer alıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere dün Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan ABD’ye gitti. Erdoğan ziyaret öncesinde yaptığı açıklamada “NATO’nun kuruluşunun 75’inci yıldönümüne tekabül etmesi hasebiyle zirvemiz ayrı bir anlam taşıyor. Zirveden beklentimiz müttefiklerin milli güvenlik hassasiyetlerini gözeten, ittifak dayanışmasını ve birlik ruhunu güçlendiren neticelerin elde edilmesidir” dedi.

Haberin Devamı

‘GÜNDEMİMİZ GAZZE’

Erdoğan “Türkiye, NATO’nun misyonlarına ve harekatlarına en fazla katkı sağlayan ilk 5 müttefikten biridir. Külfet paylaşımı noktasında üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Karada, denizde ve havada geliştirdiğimiz imkan ve kabiliyetlerle, NATO’nun bel kemiği ülkelerin başında yer alıyoruz. Ortak değerlerimizin samimiyet testinden geçmekte olduğu Gazze’de Filistin halkına yönelik süre giden katliamları gündeme taşıyacağız” açıklamasını yaptı.