Ä°HA
Ankara'da deniz mahsulleri restoranı sahibi Faruk ve Mehmet Gezen kardeÅŸler, menülerine ahtapot dönerini ekledi. Restoranlarında Türk kültürüne ait yemekleri deniz ürünleri ile uyumlu hale getiren ÅŸef kardeÅŸler, levrek ÅŸiÅŸ, simit levrek ve orkinos dönerinden sonra ahtapot döneri müÅŸterilerin beÄŸenisine sundu.
Ahtapotları önce kaynar suyun içinde beklettikten sonra döner tezgahında özel tereyaÄŸlı sosu ile hazırlayan Gezen kardeÅŸler, yaptıkları denemeden baÅŸarılı sonuç aldı.
Özellikle son yıllarda çektikleri farklı yemek videoları ile sosyal medyada viral olduklarını dile getiren Mehmet Åžef, “Çok güzel tepkiler ve yorumlar aldık. En son balık dönerimiz ile Türkiye'nin gündemine oturmuÅŸtuk. Bunun üzerine daha farklı ne yapabiliriz diye düÅŸündük ve ortaya ahtapot döneri yapma fikri çıktı. Bunu da uygulayıp müÅŸterilerimize servis ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kendi mesleklerinin yanı sıra sosyal medyayı aktif olarak kullandıklarını dile getiren Mehmet Åžef konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü: “Sosyal medya ilk zamanlarda sadece yaptığımız yemeklerin sunum veya tadım kısımlarını kısa video olarak ya da fotoÄŸraf olarak koyuyorduk. Daha sonraları fotoÄŸraflardan ziyade tadım videolarının daha çok izlendiÄŸini, keÅŸfete düÅŸtüÄŸünü, etkileÅŸim, yorum aldığını, takipçi getirdiÄŸini farkettik. Bunun üzerine daha çok videolarla ilerlemeyi tercih ettik. Daha sonra bunu geliÅŸtirip videoları, sadece tadım kısmıyla deÄŸil de giriÅŸ-geliÅŸme-sonuç kısmıyla bir dakikaya sığdırarak yayınlamaya baÅŸladık.”
Paylaştıkları videolar şeflere ilham oldu
PaylaÅŸtıkları videolara gelen olumlu geri dönüÅŸlerin kendileri için ilham kaynağı olduÄŸunu dile getiren Mehmet Åžef, bugünlere gelmesinde sosyal medyanın etkili olduÄŸunu vurguladı.
GeçmiÅŸ zamanlarda döner iÅŸletmecisinde de çalıştıklarını belirten Mehmet Åžef, “Haliyle dönerden de anlayan 2 ustayız” ifadelerini kullandı. Sonrasında deniz ürünlerine geçtiÄŸini ve önceki tarifleri deniz ürünleriyle birleÅŸtirme kararı aldıklarını belirten Mehmet Åžef, “Balıktan künefe, balıktan Adana, balıktan lahmacun-pide gibi tariflerimiz de çok var. ‘Sürekli daha ne yapabiliriz?' diye araÅŸtırıp bunu servis haline getirip müÅŸterilerimize sunuyoruz ve bugüne kadar da çok güzel etkileÅŸim ve tepkiler aldık” ifadelerini kullandı.
Orkinostan balık döner yaptıklarını hatırlatan Mehmet Åžef, bu yemeÄŸin de oldukça sevildiÄŸini ve müÅŸterilerden olumlu dönüÅŸler aldıklarını dile getirdi. ÇeÅŸitli tarifleri sürekli olarak denedikleri aktaran Mehmet Åžef, “Sürekli araÅŸtırma içindeyiz ‘Daha ne yapabiliriz?' diye. Deniyoruz, önce kendimiz tadıyoruz, müÅŸterilerimize tattırıyoruz. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Bu sefer de ‘ne yapabiliriz?' diye beyin fırtınası yapıp Faruk Åžef ile ‘ahtapottan döner' fikrini ortaya koyduk ve bugün de müÅŸterilerimize sunacağız” diye konuÅŸtu.
MüÅŸterilerin bu tür yemekleri ilk duyduklarında çok ÅŸaşırdığını aktaran Mehmet Åžef, “Balık, ahtapot döneri tezgahta gördüklerinde video çekip bunu sosyal medyada paylaÅŸmak için heyecanlanıyorlar. Haliyle tatmak için de çok heyecanlanıyorlar; tattıktan sonra da çok ÅŸaşırıyorlar" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Ä°lk defa ahtapot döner deneyen müÅŸteriler ise dönerin tadını oldukça beÄŸendi.