GündemTürkiye'de maymun çiçeği var mı? Türkiye'de maymun çiçeği hastası, vakası var mı?

Türkiye'de maymun çiçeği var mı? Türkiye'de maymun çiçeği hastası, vakası var mı?

Paylaş
Türkiye'de maymun çiçeği var mı? Türkiye'de maymun çiçeği hastası, vakası var mı?

Maymun çiçeği, 1970 yılında Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde insanlarda ilk kez tespit edildikten sonra onlarca yıldır Afrika'nın bazı bölgelerinde endemik olarak görülüyor. Peki, Türkiye'de maymun çiçeği var mı? Türkiye'de maymun çiçeği hastası, vakası var mı?

Türkiye'de maymun çiçeği var mı? Merak ediliyor ve gündemde yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Peki, Türkiye'de maymun çiçeği var mı? Türkiye'de maymun çiçeği hastası, vakası var mı?

TÜRKİYE'DE MAYMUN ÇİÇEĞİ VAR MI?

Türkiye'de bu yıl herhangi bir maymun çiçeği (mpox) vakası tespit edilmemiştir. Geçmişte bazı vakalar tespit edilmiş, hastalar izole edilerek tedavi edilmiştir. Resmi kaynaklara göre, Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili gerekli tüm önlemleri almış durumdadır ve bu yıl içinde Türkiye'de yeni bir mpox vakasına rastlanmamıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Afrika'da ortaya çıkan maymun çiçeği varyantı sebebiyle uluslararası acil durum ilanı konusunu gündeme getirdiğini, ancak Türkiye'de bu yıl herhangi bir 'maymun çiçeği' vakasının bulunmadığını belirtmiştir.

Haberin Devamı