Son dakika maymun çiçeği virüsü haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan maymun çiçeği virüsü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan maymun çiçeği virüsü haber sayfamızda...
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), M çiçeği (mpox) virüsüne karşı Japonya'daki KM Biologics tarafından geliştirilen ve üretilen "LC16m8 aşısını" acil kullanım için onayladığını bildirdi.
Okulların kapılarını yeniden açtığı bir dönemde çocukları hastalıklardan korumak için yapılması gereken en önemli tedbirlerden ilkinin aşılanma olduğunun altını çizen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemale Alakbarova, “Sağlık Bakanlığı’nın aşı takviminde olan zorunlu aşılar ile beraber mevsimsel olarak artan grip enfeksiyonuna karşı grip aşısı da yaptırarak çocuklarımızı bulaşıcı hastalıklara karşı daha dirençli hale getirebiliriz” dedi.
Okulların açılması, kapalı ortamda geçirilen zamanın artmaya başlaması ve mevsim değişiklikleri sebebiyle enfeksiyon hastalıkları çocuklar arasında gün geçtikçe artış gösteriyor. Dolayısıyla, çocukların hastalıklardan nasıl korunması gerektiği sorusunun yanıtları da bu dönemde önem kazanıyor.Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemale Alakbarova, okulların açıldığı ve kalabalıkların tekrar kapalı alanlarda buluşmaya başladığı günlerde ailelere bulaşıcı hastalıklardan korunma önerilerinde bulundu.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Özdemir, maymun çiçeği virüsünün direkt temasla bulaşan bir hastalık olduğunu söyleyerek, çocuklar için de risk taşıdığını belirtti. Prof. Dr. Özdemir, "Kişi enfekte olduğunu bilmeden çarşaflara, havlulara ya da diğer yüzeylere sekresyonlarını bulaştırırsa ve ortak kullanım gibi durumlarda çocuklar buralardan daha kolay bir şekilde bulaş kaynağına maruz kalabilirler" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel halk sağlığı acil durumu ilan edildi. Bunun nedeni M-Çiçeği virüsünden başka bir şey değildi. Afrika'nın yanı sıra Avrupa ve Asya'yı da tehdit ediyor. Cilt lezyonlarıyla ortaya çıkan bu hastalık, pek çok vatandaşı da etkisi altına aldı. Bunlardan biri olan Egide Irambona, virüse yakalandıktan sonra yaşadığı acı dolu günleri anlattı. İşte tüm detaylar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki kabine toplantısı, ilk kez Bitlis'in Ahlat ilçesinde toplandı. Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıda iç ve dış gelişmeler ele alınacak.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde incelemek üzere Hatay’a gitti. Hatay'da açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, Maymun Çiçeği vakalarıyla ilgili de "Şu ana kadar maymun çiçeği tanısı konulmuş bir hastamız yok." ifadelerini kullandı.
Maymun çiçeği virüsünün hızlı bir şekilde yayılması beraberinde büyük bir endişe getirdi! Pek çok kişi bu virüsün nasıl bulaştığını araştırıyor. Peki, Maymun çiçeği nasıl bulaşır? Maymun çiçeğine karşı bağışıklık nasıl gelişir? İşte merak edilenler...
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Rahmet Güner, dünyada giderek yayılan Maymun Çiçeği virüsünde hastalıktan korunma önlemlerinin önem taşıdığını söyledi. Güner, “1980 öncesinde doğanlar aşılı oldukları için çiçek hastalığına karşı koruma altında. Çapraz bir korunma söz konusu; yani M- Çiçeği hastalığından da büyük oranda korunuyorlar” dedi.
Reha Muhtar ve ikizleri Mina ile Poyraz’ın annesi Deniz Uğur arasında, çocukların velayetinden kaynaklanan çekişme uzun yıllardır sürüyor. Her iki taraf da dönem dönem birbirini suçluyor. Ne yazık ki ikizler de ayrı ayrı evlerde yaşıyor. Mina’nın velayeti annesinde, Poyraz’ın velayeti babasında. Reha Muhtar benim için önceliklidir.
Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği (MPOX) ile ilgili rehber yayınladı. Peki, Türkiye’de çiçek aşısı en son ne zaman yapıldı? Türkiye’de çiçek aşısı hangi tarihte, hangi yılda kaldırıldı?
Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de Ankara’da görüldüğünün iddialarının ardından detaylar araştırılıyor. Peki, Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de var mı? Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de görüldü mü, belirtileri nelerdir?
Dünya Sağlık Örgütü, Afrika'da ortaya çıktığı bilinen mpox (maymun çiçeği) virüsü için en yüksek seviyenin alarmı verildi. Bir gün sonra, İsveç'te görülen vaka doğrulandı ve bu rahatsızlığın Afrika dışına yayıldığının habercisi oldu. Arjantin'de bir yük gemisinde maymun çiçeği şüphesinin çıkmasının ardından karantina süreci başladı!
Sağlık Bakanlığı tarafından toplumun M-Çiçeği hakkında en çok merak ettiği konular belirlenerek sık sorulan sorular oluşturuldu. 11 adet soru uzmanlarca “M-Çiçeği (MPox) Rehberi”ne göre cevaplandı ve bilgilendirici içerik T.C. Sağlık Bakanlığı sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, maymun çiçeği hastalığına dair birçok detay açıklandı. Peki, Maymun çiçeği nedeniyle okullar tatil mi? Maymun çiçeği nedeniyle okullar tatil edilir mi, edilecek mi?
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, maymun çiçeği hastalığına dair birçok detay açıklandı. Peki, Türkiye'de maymun çiçeği hastalığı var mı? Türkiye'de maymun çiçeği hastalığına yakalanan var mı, kaç kişi var?
Reid Hoffman, modern dünyanın vizyoner isimlerinden biri... Kurucusu olduğu LinkedIn’i 26 milyar dolara satıp Airbnb’nin erken yatırımcılarından biri olan Hoffman, ta 1997’de; henüz ChatGPT gibi yapay zekâ araçlarının adı sanı bile ortada yokken, bilişim teknolojilerinin iş gücünü nasıl dönüştüreceğini anlatmış ve bire bir haklı çıkmıştı. Bu nedenle onun ağzından çıkan sözler iş dünyası tarafından çok dikkate alınıyor.
Türkiye’de ortalama menopoz yaşı 47 ancak süreç bazı etkenler sebebiyle 40 yaşına kadar indiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, erken menopoza sebep olan faktörlerin başında ise sigara kullanımı geldiğini söyledi.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, yaz sıcaklarında soğuk su içmenin boğaz iltihabına yol açmayacağını belirterek, “Tıbbi bilgilere baktığımız zaman soğuk su içmenin boğaz iltihabı yapması söz konusu değil. Çünkü boğaz iltihabı dediğimiz bademcik, faranjit gibi hastalıklar asıl olarak enfeksiyon hastalıklarıdır ve bu hastalıkların sebebi virüsler ya da bakteriler gibi mikroorganizmalardır. Yani soğuk su içtiğiniz için boğaz iltihabı olmazsınız” dedi.
Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) 'küresel acil durum' ilan etmesine neden olan maymun çiçeği virüsü merak konusu olmaya devam ediyor. Virüsün görüldüğü 16 ülkenin 13'ü Afrika'da. 13 Afrika ülkesinde vaka sayısı 17 bin 541 olurken, hastalığa bağlı 517 ölüm kaydedildi. DSÖ, hastalığın hızla yayıldığını ve yüksek ölüm oranına sahip olduğunu açıkladı. Hürriyet'ten Melike Çalkap'ın haberine göre, kolay bulaşması, vücutta çıkardığı korkunç yaralar, yaşattığı acılar ve ölüm oranıyla korku salan maymun çiçeğini uzmanlar açıkladı...
2020 yılında büyük bir hızla yayılan COVID-19 kapsamında yaşanan pandeminin etkileri, tüm dünyadan henüz silinmeye başladı. Maske kullanımı zorunluluğunun kalkması ve artık vaka görülmediği duyurularının ardından herkes büyük bir nefes almıştı. Son günlerde gündeme bomba gibi düşen maymun çiçeği virüsüyle ilgili haberler ise akıllara pandemi yeniden mi başlayacak sorularını getirdi. Peki, maymun çiçeği virüsü nedir? Hangi belirtilerle kendini gösterir? Bu hastalıktan korunmak için alınması gereken önlemler nelerdir?
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ve komşu ülkelerde görülen maymun çiçeği virüsü Afrika kıtasının dışına sıçradı. İsveç'te ilk maymun çiçeği vakası doğrulandı.