SağlıkMaymun çiçeği virüsü Türkiye'de var mı? Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de görüldü mü, belirtileri nelerdir?

Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de var mı? Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de görüldü mü, belirtileri nelerdir?

Paylaş
Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de var mı? Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de görüldü mü, belirtileri nelerdir?

Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de Ankara’da görüldüğünün iddialarının ardından detaylar araştırılıyor. Peki, Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de var mı? Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de görüldü mü, belirtileri nelerdir?

Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de var mı? Sorusu, dünya genelinde yayılmakta olan maymun çiçeği hastalığı nedeniyle gündemde yer almakta ve merak konusu olmakta. Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği (MPOX) ile ilgili rehber yayınladı. Peki, Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de var mı? Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de görüldü mü, belirtileri nelerdir?

Haberin Devamı

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ TÜRKİYE'DE VAR MI?

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye'de maymun çiçeği virüsü (MPOX) ile ilgili son günlerde ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Müdürlüğün açıklamasına göre, Ankara'da maymun çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alınan herhangi bir hasta bulunmamaktadır. Yapılan açıklamada, bu tür iddiaların asılsız olduğu ve gereksiz bir panik ortamı yaratmamak adına halkın resmi kaynaklardan gelen bilgilere itibar etmesi gerektiği vurgulandı.

Maymun çiçeği virüsü Türkiyede var mı Maymun çiçeği virüsü Türkiyede görüldü mü, belirtileri nelerdir

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ TÜRKİYE'DE GÖRÜLDÜ MÜ?

Sağlık Bakanlığı, maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeleri şeffaf bir şekilde yapmaya devam etmektedir. Şu an itibarıyla Türkiye'de maymun çiçeği virüsünün varlığına dair resmi bir doğrulama bulunmamaktadır.