Tuzla'da inşaat alanında 3 işçi göçük altında kaldı
Tuzla'da, depo inşaatı sırasında yağmur suyu hatları döşenirken göçük meydana geldi. Alanda çalışan 3 işçi toprak altında kaldı. Bir işçi, arkadaşlarını yardımıyla kurtulurken 2 işçiyi itfaiye ve AFAD ekipleri kurtardı. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Gamze EĞRİ-Murat SOLAK/ İSTANBUL, (DHA)
Olay saat 11.30 sıralarında Tuzla Anadolu Mahallesi Elmalık Caddesi üzerinde bulunan bir inşaat alanında meydana geldi. Bir firmaya ait antrepo inşaatında yağmur suyu hatları döşendiği sırada göçük meydana geldi. Alanda çalışan Taner Korkmaz ve Murat Varol toprak altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine İtfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, belden aşağıları göçük altında kalan işçileri bulunduğu yerden çıkardı.
Bir işçi ise inşaat alanındaki işlerin yardımıyla kurtuldu. Yaralılar sedye ile ambulansa taşındı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. İnşaat alanı boşaltılarak güvenlik önlemi alındı. Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
"DEVAM EDEN BİR TEHLİKE YOK"
Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney , "Yağmur suyu kanalları hatları döşenirken maalesef derin bir şev ve orada çalışan işçilerimizin 3'ü göçük altında kalmışlar. İtfaiyemizin, sağlık ekiplerimizin, emniyetimizin hızlı ve zamanında müdahalesi neticesinde yaralı olarak da olsa hayati tehlikesi olmayacak şekilde işçilerimizi kurtardık.
Şu anda en yakın hastaneye sevklerini gerçekleştirdik. Ben geçmiş olsun diyorum. Allah'tan şifa diliyorum. İnşallah sağlığına kavuşurlar. Tabii ilgili firmaya da iş güvenliği tedbirlerini daha üst seviyede alması noktasında gerekli uyarılarımızı yaptık ve gerekli işlemleri de gerçekleştireceğiz. Şu anda devam eden bir tehlike yok.
Zaten çalışmalar durdurulmuş. Yani o mevcut alandaki toprağın gevşek ve gerekli tedbirleri alınmamasından kaynaklanan bir durum. Biz burada gerekli güvenlik tedbirlerimizi alacağız. İş güvenliği tedbirleri de yeterince alınmadan da çalışmalara devam etmeyecekler. İtfaiye, AFAD, Emniyet, herkes bütün arkadaşlarım buradaydı. Çok şükür arkadaşlarımızı sağ olarak kurtardık." dedi.
"ELİMİZLE KURTARMAYA ÇALIŞTIK"
Alanda bekçi olarak çalışan Gıyasettin Topçu, "Ben uyuyordum. Gece güvenlikçisiydim. Feryada koştum geldi. Boruyu döşerken göçük oluştu. Elimizle kurtarmaya çalıştık. İtfaiye yetişti. Polis, AFAD, itfaiye hepsi geldi Allah razı olsun." diye konuştu.
- Asgari ücrette konuşulan zam oranı belli oldu! İlk rakam Türk-İş'ten geldi, gözler işverenin teklifinde
- Bakan Şimşek'ten dijital gelir idaresi vizyonu açıklaması
- Asgari ücret için hükümet devreye giriyor! İşte işverenin zam için düşündüğü rakam
- 2025 aidat tarifesi devreye girecek! İşte 5 soruda bilinmesi gerekenler
- Mağdur tüketiciye 'Hakem' rehberi