GündemUçakta fenalaştı İzmir'de kurtuldu

Uçakta fenalaştı İzmir'de kurtuldu

Paylaş
Uçakta fenalaştı İzmir'de kurtuldu

Mısır’da tatil yaparken rahatsızlanan Amanda Louise Beeby, ülkesi İngiltere’ye dönerken havada fenalaşınca uçağı İzmir’e acil iniş yaptı. Bağırsağını besleyen damarı tıkandığı için durumu kritik olan Beeby, ameliyat edildi. Yaklaşık 1 ay yoğun bakımda kalan Amanda Louise Beeby, tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

ENTÜBE EDİLDİ

Haberin Devamı

İngiliz Amanda Louise Beeby (52), tatille gittiği Mısır’da bağırsaklarından rahatsızlandı. 6 Eylül’de ülkesine dönmek için bindiği uçakta fenalaşan Beeby’ye ilk müdahale havada yapıldı. Ardından durumu kritik olduğu için uçak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na acil iniş yaptı. Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Beeby, entübe edildikten sonra İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Pıhtı attığı için bağırsağını besleyen damarları tıkanan Beeby’ye kalın bağırsak nekrozu teşhisi konularak ameliyat edildi.

TIKALI DAMAR AÇILDI

Yaklaşık 1 ay boyunca yoğun bakımda kalan Beeby, sağlığına kavuşunca normal odaya alındı. İngiltere’ye gitmek istediğini belirten Amanda Louise Beeby, en büyük arzusunun evine dönmek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Murat Kemal Atahan, “Bir pıhtı bağırsakları besleyen damarları tıkadığı için nekroz oluşmuş, o bölgeyi ameliyatla çıkarttık. Geldiğinde durumu çok kötüydü ama şu anda tedavinin sonuna yaklaştık. Ülkesine dönmesi için bir ambulans uçak ayarlamaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı