GündemÜnlü iş insanının hayatını kaybettiği korkunç kazanın ayrıntıları ortaya çıktı! Çocukluk arkadaşı gözaltında

Ünlü iş insanının hayatını kaybettiği korkunç kazanın ayrıntıları ortaya çıktı! Çocukluk arkadaşı gözaltında

Paylaş
Ünlü iş insanının hayatını kaybettiği korkunç kazanın ayrıntıları ortaya çıktı! Çocukluk arkadaşı gözaltında

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, çocukluk arkadaşı M.Ç. ile tekneyle balıktan döndüğü marinada kaza geçirdi. Bahar, suya düşen teknenin pufunu almak için M.Ç.’den manevra yapmasını istedi. Bu sırada dengesini kaybedince denize düşen Bahar, pervaneye takılarak hayatını kaybetti.

Antalya ’Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, çocukluk arkadaşı M.Ç. ile balıktan dönerken kendisine ait ‘Alber’ adlı tekne ile Kemer Marina’da kaza geçirdi. 

Haberin Devamı

ŞORTUNUN İPİ PERVANEYE TAKILDI

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre; Bahar, tekne kıyıya yanaşacağı esnada, dinlenmek için kullandığı pufun suya düştüğünü gördü. Bahar, pufu almak için arkadaşından manevra yapmasını istedi, bu esnada dengesini kaybederek denize düştü.

Bahar’ın şortundaki ip pervanelere dolandı. Bahar, kolundan ve başından ağır yaralandı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine limana Sahil Güvenlik botu yönlendirildi. Sudan çıkarılan Ali Bahar, Kemer’deki özel bir hastaneye götürüldü ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kan kaybı ve travma nedeniyle hayatını kaybetti.

Ünlü iş insanının hayatını kaybettiği korkunç kazanın ayrıntıları ortaya çıktı Çocukluk arkadaşı gözaltında

'ANTALYA ÇOK KIYMETLİ BİR EVLADINI KAYBETTİ'

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kemer ilçesindeki tekne kazası sonrası ATSO ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar'ın kaldırıldığı hastaneye geldi. Vali Şahin, Ali Bahar'ın vefat haberini yakınlarına kendisi verdi. Vali Şahin, acı haberi alarak gözyaşı döken Ali Bahar'ın yakınlarına sarıldı. Daha sonra hastaneye girip, olayla ilgili bilgi alan Vali Şahin, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Vali Şahin, Ali Bahar'ın kendi teknesinde kazaya maruz kaldığını belirterek, 112 ekiplerinin olaya 6 dakika içerisinde müdahale ettiğini aktardı. Vali Şahin, "İlk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Sayın Ali Bahar'ı kurtaramadık. Kendisi Hakk'ın rahmetine kavuştu. Hepimiz çok üzüntülüyüz. Ali Bahar, Antalya'nın yetiştirdiği çok çalışkan, atılgan ve vizyon sahibi bir sanayicimizdi. Hem ATSO Başkanımızdı hem de OSB Başkanımızdı. Türk milleti çok değerli bir sanayicisini, Antalya da çok kıymetli bir evladını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Haberin Devamı

Ünlü iş insanının hayatını kaybettiği korkunç kazanın ayrıntıları ortaya çıktı Çocukluk arkadaşı gözaltında

CENAZE ANTALYA'YA GÖNDERİLDİ

Kaza haberinin ardından İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Sahil Güvenlik Yarbay Tolga Coşkun, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, eski ATSO Başkanı Davut Çetin'in yanı sıra çok sayıda iş insanı, STK başkanları, turizmciler de hastaneye geldi. Ali Bahar'ın cenazesi, yapılan işlemlerinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Polis ekipleri eşliğinde Kemer'den il merkezine getirilen cenazeyi, yakınları karşıladı. Cenaze, adli tıp kurumu morgundaki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edilecek.

Haberin Devamı

ÇOCUKLUK ARKADAŞI GÖZALTINDA

Diğer yandan kazanın yaşandığı 'Alber' adlı tekne, Kemer Marina'ya getirilerek bağlandı. Olayla ilgili Kemer Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, talimatı ile tekneyi kullanan Bahar'ın çocukluk arkadaşı M.Ç. gözaltına alındı.

Ünlü iş insanının hayatını kaybettiği korkunç kazanın ayrıntıları ortaya çıktı Çocukluk arkadaşı gözaltında

 'BAŞKANIMIZI KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜ VE ACISINI YAŞIYORUZ'

ATSO'nun resmi X hesabından, Ali Bahar'ın vefatına ilişkin paylaşım yapıldı. 'Başımız sağ olsun' başlıklı paylaşımda, "Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Bahar, Antalya/Kemer açıklarında geçirdiği bir kaza sonucu hastaneye kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Çok değerli başkanımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü ve acısını yaşıyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" denildi. 

Haberin Devamı

HİSARCIKLIOĞLU: İYİ BİR İNSAN, İYİ BİR DOSTTU

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da vefat haberinin ardından sosyal medyada taziye mesajı paylaştı. Paylaşımında Ali Bahar ile birlikte fotoğrafına yer veren Hisarcıklıoğlu, "Üzgünüm. İyi bir insan, iyi bir dosttu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız, TOBB Genel İdare Kurulu üyesi Ali Bahar kardeşim vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" ifadelerine yer verdi. 

ALİ BAHAR KİMDİR?

Antalya Şarampol Mahallesi'nde 1969 yılında doğan Ali Bahar, ilk, orta ve lise eğitimini Antalya'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Bahar, Anadolu Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi diplomasını da aldı. Üniversite eğitiminin ardından bir Antalya firmasının Karaburun'daki otel inşaatında saha mühendisi, ilerleyen süreçte de şantiye şefi olarak çalışıp, vatani görevini yerine getirmek için Diyarbakır'a gitti. Askerlik dönüşü inşaat mühendisliğini bırakıp ticaret hayatına atılan Ali Bahar, babası İbrahim Bahar'ın geçmişte yapmış olduğu tavukçuluk, süt ürünleri ve soğutulmuş diğer et gıdaları sektöründe iş hayatına başladı. Ali Bahar'ın Organize Sanayi Bölgesi'nde beyaz et, kırmızı et, hindi eti, süt ürünleri iştigal konularını içeren, 1200 ton kapasiteli, 12 bin 500 metrekare kapalı alanda faaliyet yürüten bir şirketi, Altınova'da 3 bin metrekare süt tesisi ayrıca Organize Sanayi Bölgesi'nde köfte ve döner fabrikası, Bahar Hindi, Bahar Süt Ürünleri, Danone, Polonez, Ülker İçim ve ayrıca ithal peynir dağıtımı içeren dağıtım şirketi bulunmaktadır. Ali Bahar, soyadlarını verdikleri Bahar Grup bünyesinde 1995 yılından bu yana üretim yapmakta, daha önce alım satımını gerçekleştirdikleri ürünlerin üretimine de başlayarak özellikle Antalya'ya katma değer yaratan üretim firmasıyla ticari hayatını sürdürdü. Bahar Gıda Grup, Bahar Gıda, Bah-Et, BHR Süt Şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığı yapan Ali Bahar, bunların yanı sıra Antalya Organize Sanayi Bölgesi ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevini de sürdürüyordu. Ali Bahar, evli ve biri kız, iki çocuk babasıydı.

Haberin Devamı