Gündem'Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar bizden rahatsız'

'Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar bizden rahatsız'

Paylaş
'Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar bizden rahatsız'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail’in Lübnan’da çağrı cihazı ve el telsizlerini patlatarak düzenlediği saldırı sonrası Türkiye’nin milli teknoloji hamlelerinin kıymetinin bir kez daha görüldüğüne dikkat çekti. Erdoğan, “Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar, bizden rahatsız oluyorlar” dedi.

‘ASLİ VAZİFE GÜVENLİK’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İstanbul’da, Jandarma ve Emniyet teşkilatlarında 7 bin 204 yeni aracın hizmete alınması nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Erdoğan devletin asli vazifesinin vatandaşının huzur ve güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek, “Güçlü devletin şartı güvenliktir. Yakın tarihimizde güvenlik noktasındaki sıkıntıların acısını çok çekmiş bir ülkeyiz” dedi. Erdoğan Türkiye Yüzyılı’nın taşıyıcı kolonlarından birini güvenlik olarak gördüklerini söyledi.

‘HUZURDAN TAVİZ YOK’

Mafya ve çetelerle mücadele ettiklerini, kendisini dokunulmaz görenlerin tepesine bindiklerini belirten Erdoğan terörle mücadeleye de değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Terör örgütlerine hiçbir alan bırakmadık, nefes aldırmıyoruz. 2024’te PKK’sından FETÖ’süne, DHKP/C’sinden DEAŞ’ına, eli kanlı canilere karşı 35 bin 500 operasyon düzenlendi. Hemen her gün üst düzey teröristlerin imha haberini alıyoruz. Bunları kendi milli silahlarımız ile gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin huzurundan en ufak taviz vermeyiz. Son derece kararlıyız.”

Haberin Devamı

‘ULAŞANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ’

İsrail’in Lübnan’da çağrı cihazı ve el telsizlerini patlatarak gerçekleştirdiği saldırının, Türkiye’nin milli teknoloji hamlelerinin kıymetini gösterdiğini söyleyen Erdoğan, “Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşana kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her hamlemiz, projemiz bu bölgeye dair planları olanları rahatsız etmekte. Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar, eski sömürü çarklarını çevirmek isteyenler bizden rahatsız oluyorlar” diye konuştu.