GündemYağmur İstanbul'un kapısına dayandı! Hava kaç gün yağmurlu? İşte radara yansıyan görüntü

Yağmur İstanbul'un kapısına dayandı! Hava kaç gün yağmurlu? İşte radara yansıyan görüntü

Paylaş
Yağmur İstanbul'un kapısına dayandı! Hava kaç gün yağmurlu? İşte radara yansıyan görüntü

Meteoroloji'nin Tekirağ ve Edirne'ye yaptığı uyarıların ardından sağanak yağış İstanbul'un kapısına dayandı. Kavurucu sıcakların ardından yağmurun İstanbul'u rahatlatması bekleniyor. Peki İstanbul'da yağmur ne kadar sürecek? Önümüzdeki birkaç gün İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Öte yandan yaklaşan yağmurun radar görüntüsü ortaya çıktı. İşte detaylar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı haritaya göre bugünden itibaren Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında değişiklikler bekleniyor. Bazı iller için bugün ve yarın sağanak yağış beklentisi varken bazı şehirlerde de güneş bunaltan yüzünü göstermeye devam edecek.

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ'DA SAĞANAK ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne'nin güneyi için de kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Tekirdağ, öğleden sonra gök gürültülü sağanak başladı. Aniden bastıran yağışa hazırlıksız yakalananlar, yağmurdan korunmak için kapalı alanlara sığındı. Sağanakla etkili olan kuvvetli rüzgar da hayatı olumsuz etkiledi. Süleymanpaşa ilçesinde kurulan pazarda esnaf, tezgahını rüzgardan korumak için çaba harcadı.

EDİRNE'NİN GÜNEYİ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, bugün akşam saatlerinden itibaren Edirne'nin güneyi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün akşam saatlerine kadar Edirne'nin Enez, İpsala ve Keşan ilçelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Haberin Devamı

Sıcak hava dalgaları ve nem oranlarının yüzde 90’ı geçmesi, adeta bir sauna ortamında yaşıyormuşuz gibi hissettiriyor. Copernicus İklim Değişikliği Servisi’ne göre sıcaklıklar gün geçtikçe artıyor. Servise göre 2024 Haziran’ı, bugüne kadar en sıcak haziran ayı olarak kaydedilen 13’üncü ay oldu.

İSTANBUL İÇİN HAVA DURUMU UYARILARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul hava durumu yayımlandı. Gündeme ise ne zaman yağmur yağacak, hava kaç gün yağmurlu soruları geldi. Bunaltıcı sıcaklar sonrasında sabırsızlıkla beklenen yağmurlu günler geliyor. Yağmur İstanbul'un kapısına dayandı.

İşte radar görüntüsü

Yağmur İstanbulun kapısına dayandı Hava kaç gün yağmurlu İşte radara yansıyan görüntü

HAVA KAÇ GÜN YAĞMURLU?

İstanbul'da bu hafta Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri yağmurlu görünüyor.

BU HAFTA İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

Çarşamba Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 25°C 33°C

Perşembe Parçalı Bulutlu 25°C 32°C

Cuma Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 24°C 30°C

Cumartesi Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 23°C 30°C

Haberin Devamı

Pazar Parçalı Bulutlu 25°C 34°C