GündemYürek yakan istek

Yürek yakan istek

Paylaş
Yürek yakan istek

Adana’da 5 yıl önce iki ablası ve ağabeyi, eniştesi Mehmet Öneker tarafından tabancayla vurularak öldürülen Hamide İrketi’nin, o günden beri kardeşlerinin hatıralarını taşıdığı çantası çalındı. Gözyaşlarıyla hırsızın yakalanmasını bekleyen İrketi, “Olayın üzerinden 1.5 ay geçmesine rağmen kimse yakalanmadı. Maddi zararı değil, manevi kaybımı düşünüyorum. Ailemi bir gecede kaybettim. Hatıralarını geri istiyorum” dedi.

Adana’da Mehmet Öneker (50), 7 Nisan 2019’da boşanma aşamasında olduğu eşi Ayla Öneker’in (39) yaşadığı kayınvalidesi Hacer İrketi’nin evine gitti. Mehmet Öneker, 2 tabanca ile 3 çocuğunun annesi Ayla Ökener’e ardından evdeki kayınbiraderi İzzet Bahri (45), baldızı Reyhan (51) ve kayınvalidesi Hacer İrketi’ye kurşun yağdırdı. Ayla Ökener, İzzet Bahri ve Reyhan İrketi kardeşler hayatını kaybederken, kayınvalide Hacer İrketi ise yaralı kurtuldu. Tutuklanan Ökener, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Olay günü evde olmadığı için saldırıdan kurtulan Hamide İrketi (45) ise o günden itibaren ölen kardeşlerinden kalan tespih, altın kolye, bileklik ve yüzüğü çantasında taşımaya başladı.

Haberin Devamı

OTOMOBİLDEN ÇALINDI

Hamide İrketi, 30 Mart’ta kuzeniyle bir restorana yemeğe gitti. İkili otomobili restoran önüne park edip inerken, İrketi’nin arka koltuğa bıraktığı çantası otomobille yaklaşan bir kişi tarafından çalındı. Kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan polis, henüz bir sonuç alamadı. Yaşadığı üzüntüyü anlatan İrketi, “Maddi zararı değil, manevi kaybımı düşünüyorum. Emniyet güçlerinden tek isteğim, ölmüş kardeşlerimin hatıralarını bulup bana geri getirsinler. Olaydan 3 sene sonra annem de öldü. Ben zaten yaralı bir insanım. Ailemi bir gece de kaybettim. Hatıralarını geri istiyorum” dedi.