Yüzbaşı Ozan Bahar'ın büyük başarısı
Geçirdiği kaza sonrası belden aşağısı tutmayan yüzbaşı Bahar, azmetti. Önce doktoraya başladı ardından basamakları tek tek tırmandı ve profesörlüğe kadar yükseldi
Görev dönüşü geçirdiği trafik kazası sonucu malulen emekli olan Prof. Dr. Ozan Bahar, azmiyle elde ettiği profesörlük unvanıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Vekili olarak üniversiteli gençlere örnek oluyor. Yıllardır hayata tekerlekli sandalye ile tutunan ancak bunun umudunu kırmadığı Prof. Dr. Bahar, hayat hikayesi ve yaşama azmiyle öğrencileri ile çevresindekilere ışık veriyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinden malulen emekli olduktan sonra yaşama küsmeyen, akademik alanda hayatına yeni bir sayfa açarak dekanlığa kadar yükselen Bahar, tüm zorluklara rağmen hayata sımsıkı sarılarak herkese umut oluyor.
BELDEN AŞAĞISI FELÇ OLDU
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1996 yılında Ergani Komando Bölük Komutanlığından Muğla’ya Merkez Bölük Komutanı olarak atandığını, aynı yıl 2 Ekim’de görev dönüşü trafik kazası geçirdiğini anlattı. Kaza sonucu belden aşağısının felç olduğunu belirten Bahar, "Bir yıl eşimle hastanelerde yaşadık. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde tedavi gördüm. Yeni evlenmiştim ve 25 yaşındaydım ama kaza sonrası hayata küsmedim" dedi.
"2000 YILINDA DOKTORA YAPMAYA BAŞLADIM"
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde 1998 yılında yüksek lisans eğitimine başladığını bildiren Bahar, şöyle konuştu: "2000 yılında doktora yapmaya başladım. 2002 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden yüzbaşı olarak malulen emekli oldum. Eylül ayında araştırma görevlisi olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümünde göreve başladım. 2005 yılında doktor, 2006 yılında yardımcı doçent, 2007 yılında doçent, 2013 yılı ocak ayında da profesör unvanı aldım."
"ALLAH BENİ PROFESÖRLÜKLE ÖDÜLLENDİRDİ"
Kaza sonrasında zor günler geçirdiğine dikkati çeken Bahar, derslere girebilmek için dokuz katlı binaların en üst katlarına asansörün olmaması veya arızalı olması nedeniyle askerlerin omuzlarında inip çıktığını kaydetti. Kaza sonrası yeni evlendiği eşinin kendisini hiç yalnız bırakmadığını, bunun kendisine çok büyük bir güven verdiğini vurgulayan Bahar, mutlu aile yaşantılarının 2003 yılında dünyaya gelen oğulları ile renklendiğini dile getirdi. Bahar, tüm zorluklara karşın hayattan küsmediğini, Allah’ın da kendisini profesörlük unvanıyla mükafatlandırdığını ifade etti.
ÖĞRENCİLERİNE HAYAT DERSİ VERİYOR
Prof. Dr. Bahar, 4 Eylül itibarıyla da Rektör Mansur Harmandar’ın katkısıyla Turizm Fakültesine Dekan Vekili görevine atandığını, bunun kendisi için gurur verici olduğunu söyledi. Ordudan emekliliğinden sonra üniversitede ikinci bir meslek sahibi olduğuna işaret eden Bahar, her eğitim yılının son dersinin yarım saatini öğrencilerine hikayesini anlatmaya ayırdığını belirtti.
"İNTİHAR ETMEYİ DÜŞÜNEN ÖĞRENCİLERİM VARDI"
Bahar, şöyle konuştu: "Her eğitim yılının son dersinde çok kısa olarak hayat hikayemi öğrencilerimle paylaşıyorum. Bunu onlar için paylaşıyorum. Çünkü hayata çok karamsar baktıklarını, çoğunun ümidini yitirdiğini gördüm. Bazılarının intihar etmeyi, okulu terk etmeyi düşündüğünü, ailesine karşı olumsuz duygular beslediklerini gördüm fakat öğrencilerimin, bu konuşmaların akabinde hayata daha farklı baktıklarını, yaşam mücadelesinden çok etkilendiklerini fark ediyorum. Birçok öğrencim bunu bana anlatıyor. Biz öğrencilerimizi mücadelemizle yaşama hazırlamaya çalışıyoruz ve geri dönüşlerin de çok olumlu olduğunu görüyoruz."
YAŞADIĞI SIKINTILAR
Bahar, ülkede engellilere bakış açısında bazı sıkıntılar yaşandığını, özellikle bazı alışveriş merkezleri ve kamuya ait parklarda engelliler için ayrılan alanların başkaları tarafından kullanılmasının kendilerini sıkıntıya soktuğunu vurguladı. Prof. Dr. Bahar’ın öğrencileri ise hocalarını tanımaya başladıktan ve hikayesini öğrendikten sonra hayata ve engellilere daha farklı bir gözle baktıklarını dile getirdi.