GündemYüzük uğruna çekiçle işkence

Yüzük uğruna çekiçle işkence

Paylaş
Yüzük uğruna çekiçle işkence

Adana’da Halil İbrahim Akay, evine gittiği akrabası Harun Eşim’i birlikte yemek yedikten sonra banyoda çekiçle dövüp, parmağındaki yüzüğü ve cep telefonunu gasbetti. Evin kapısını kadının üzerine kilitleyip kaçmak isteyen Akay’ı yakalayan komşular sokakta hortumla dövdü.

Adana Yüreğir’e bağlı Barış Mahallesi’nde 29 Eylül’de uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen Halil İbrahim Akay (35), yalnız yaşayan akrabası Harun Eşim’in (74) evine gitti. Harun Eşim, Akay ile birlikte yemek yiyip, çay içti. Bir süre sonra banyoya giden Akay, “Harun teyze, musluğun bozulmuş” diyerek Eşim’i yanına çağırdı. Akay, banyoda Harun Eşim’i çekiçle dövüp, yüzüne biber gazı sıktı. Eşim’in parmağındaki alyansı gasbedip, cep telefonunu da alan Akay, kapıyı kadının üzerine kilitledi. Sürünerek pencereye çıkan Eşim, komşularından yardım istedi.

Haberin Devamı

KOMŞULARI YETİŞTİ

Eşim’in çığlıklarını duyan komşuları, Akay’ı sokağa çıktığı sırada yakaladı. Mahalleli, hortumla dövdüğü Akay’ı, polise teslim etti. Başına ve kollarına aldığı darbelerle yaralanan Eşim ise hastaneye kaldırıldı. Bilincini kaybettiği belirlenen Eşim, önceki gün taburcu edildi. Tedavisinin ardından gözaltına alınan Akay, tutuklandı. Eşim’in kızı Nilüfer Avluk çok üzgün olduklarını belirterek, “Annemin yüzüğünü döve döve almış. Yaşlı bir kadın, böyle bir olayı nasıl kaldırabilir? Şu an ayağa kalkamıyor. Şüphelinin en ağır cezayı almasını istiyoruz” dedi.

 Yüzük uğruna çekiçle işkence

Akay’ı yakalayan komşular, sokakta hortumla dövdü.