Son dakika nezle haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nezle gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nezle haber sayfamızda...
Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Osman Uzman, kış aylarında soğuk havalarda kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekti.
Kış aylarında diğer mevsimlere göre çok daha sık karşılaştığımız grip, nezle veya farenjit gibi hastalıklar orta kulak enfeksiyonuna zemin hazırlayabiliyor. Bu durumdan ise en fazla çocuklar etkileniyor. Enfeksiyonların çoğu önemli bir soruna neden olmazken ilerlemesi durumunda ise bazen sonu yüz felci hatta kalıcı işitme kaybına dahi varabilen birtakım ciddi sorunlara kapı aralayabiliyor.
Ünlü oyuncu Öykü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla salgına yakalandığını duyurdu. "Üç gündür gözümü bile açamadım" diyen Çelik, takipçilerini dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bağışıklığının güçlü olmasına rağmen hastalığı ağır geçirdiğini belirten oyuncu, "Bana bir şey olmaz demeyin" sözleriyle dikkat çekti.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, solunum yolu enfeksiyonlarının en sık görüldüğü kış aylarında, zatürre hastalığının grip ya da soğuk algınlığıyla karıştırılabileceğini ancak bazı kritik belirtilerin ayırt edici olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu. Özlü, "Şu sıralar pek çok hasta zatürreyi fark edemiyor ve teşhiste geç kalıyor. Oysa zatürrede erken tanı çok önemli. Hekimin, 4 saat içinde doğru tedaviye başlaması, zatürreye bağlı ölümleri anlamlı şekilde azaltıyor" dedi.
Soğuk havaların gelişiyle birlikte soğuk algınlığı ve üst solunum yolu rahatsızlıkları da artış gösteriyor. Nezle, grip ve boğaz ağrısı gibi sorunlar yaşam kalitesini olumsuz etkilerken, doğal çözümlerle bu hastalıklara karşı korunmak mümkün. İşte bu noktada, kış aylarının mucizevi baharatı zencefil devreye giriyor.
Dicle Şubesi Çocuk Sağlığı Hastalığı Uzmanı Prof. Doktor Mustafa Taşkesen, domuz gribinin aralık ayının başında başlayıp ocak ayında pik yaptığını söyledi.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Çin'de son günlerde görülüp, solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan insan metapnömovirüsü (HMPV) vakalarına ilişkin, "Türkiye'de de Sağlık Bakanlığı tarama sistemi içerisinde bu virüsü tarıyor, her bölgeden düzenli numuneler alınıyor. Türkiye'de şu ana kadar anormal bir durum yok. Telaşa yol açacak bir gelişme görmüyorum" dedi.
Havaların soğuk olduğu dönemde hastalıkların da arttığına dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, “Tatil dönemi, bulaşın azalması için bir avantaj ama aileler kapalı oyun alanlarına yoğun ilgi gösterince durum dezavantaja dönüyor. Şu anda kapalı oyun alanları riskli” dedi.
Soğuk kış aylarının vazgeçilmezi grip, nezle ve geniz akıntısı gibi rahatsızlıklar, yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürebilir. Bu tür hastalıkların tedavisinde genellikle ilaçlar başvurulsa da doğanın sunduğu şifalı bitkiler ve doğal tarifler çoğu zaman daha etkili ve sağlıklıdır. Peki, geniz akıntısı ve balgama ne iyi gelir? İşte doğal grip ilacı tarifi...
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Çin'de son günlerde görülüp, solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan insan metapnömovirüsü (HMPV) vakalarına ilişkin, "Türkiye'de de Sağlık Bakanlığı tarama sistemi içerisinde bu virüsü tarıyor, her bölgeden düzenli numuneler alınıyor. Türkiye'de şu ana kadar anormal bir durum yok. Telaşa yol açacak bir gelişme görmüyorum" dedi.
Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Dizdar, son dönemde kalp krizi, beyne pıhtı atma gibi vakalara bağlı ani ölümlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Dizdar, herkesin merak ettiği soruları Posta.com.tr YouTube kanalında yanıtladı!
Kış mevsimi ve mevsim geçişlerinde sık yaşanan grip, nezle, geçmeyen öksürük gibi hastalıklar vatandaşları doğal ürünlere yönlendiriyor. Hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, ilaçların yanı sıra, doğadan toplanan bitkilerden şifayı arıyor.
İbnü'l Baytar, geçmişte sunduğu bitkisel tedavi önerileriyle sağlık dünyasında önemli bir iz bırakmıştır. Bugün dahi onun öğütlediği doğal ürünler, modern tıbbın yardımcı unsurları olarak kullanılır. Binlerce yıl önce keşfettiği bitkisel formüller, günümüzde hala pek çok hastalığın tedavisinde önemli bir yer tutuyor. Peki, İbnü'l Baytar hangi hastalığa karşı hangi doğal ürünü önermiş.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meriç Zeydan, grip ve soğuk algınlığı gibi yaygın hastalıkların yanı sıra zatürre, bronşit ve sinüzit gibi daha ciddi sorunların da kış aylarında önemli artış gösterdiğini söyledi.
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Akif Somdaş, küçük çocukların elini kulağına götürmesine ebeveynlerin dikkat etmesi gerektiğini söyleyerek, “Çocuklarda görülen, orta kulakta sıvı toplanmasıyla ortaya çıkan, ‘kulak nezlesi’ olarak bilinen efüzyonlu otit, ileride işitme ve konuşma kaybına sebep olabilir” dedi.
Isı kaybına engel olmak hedefiyle vücutta otomatik reflekslerin devreye girmesiyle başta derideki damarlar olmak üzere yaygın damar ağlarında büzüşme oluştuğunu ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Enbiya Aksakal, "Daha önce kalp hastalığı olmayan bireylerde bile soğuk hava ile birlikte göğüs ağrısı veya göğüste baskı, yanma hissi meydana gelmesi kalp damar hastalığını şüphelendirecek önemli bir belirtidir" diye konuştu.
Kreş ve okul çağındaki çocukların yılda 6 ila 8 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmelerinin normal kabul edilebileceğini belirten Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Tunga Özbek “Dirençli ya da yüksek ateş, halsizlik, iştahsızlık ve sıvı tüketiminde azalma gözlemlerseniz çocuğunuzu mutlaka doktora götürün” dedi.
Kilis’te havaların soğumasıyla beraber halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen kelle paçaya ilgi arttı. Sabahın ilk saatleriyle beraber derecesi yüksek fırınlarda haşlanarak satışa sunulan kelle paçaya, vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Nezle ve grip olamamak için kendilerini korumak ve bağışıklıklarını güçlendirmek isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde kelle paçacılara geliyor.
Kış mevsimi ve mevsim geçişlerinde sık yaşanan grip, nezle, geçmeyen öksürük gibi hastalıklar vatandaşları doğal ürünlere yönlendiriyor. Hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, ilaçların yanı sıra, doğadan toplanan bitkilerden şifayı arıyor.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Selma Aktaş, halk arasında "zatürre" olarak bilinen pnömoninin erken teşhisinin tedaviyi büyük oranda kolaylaştırdığını bildirdi.
Havaların soğuması ile kapalı ve kalabalık ortamlarda geçirilen süre artıyor. Kapalı mekanlarda geçirilen süre arttıkça, virüslerin ve diğer bulaşıcı enfeksiyonların yayılmasının da arttığına dikkat çeken Medicana Sağlık Grubu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları hekimlerinden Uzm. Dr. Hüseyin Yıldız, çocuklarda sık görülen kış hastalıklarını ve bu hastalıklardan korunmanın yollarını açıkladı.
Havaların soğuması ile kapalı ve kalabalık ortamlarda geçirilen süre artıyor. Kapalı mekanlarda geçirilen süre arttıkça, virüslerin ve diğer bulaşıcı enfeksiyonların yayılmasının da arttığına dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları hekimlerinden Uzm. Dr. Hüseyin Yıldız, çocuklarda sık görülen kış hastalıklarını ve bu hastalıklardan korunmanın yollarını açıkladı.
Diyetisyen Gizem Güneş, bağışıklık sistemini desteklemek için sarımsak ve soğanın günlük tüketimde yer almasının önemine dikkat çekti. Bu doğal besinlerin, özellikle bağışıklığı güçlendirme konusunda önemli rol oynadığını belirtti.
Kış aylarının vazgeçilmez sorunlarından biri olan burun akıntısı, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların en sık görülen belirtilerindendir. Bu rahatsızlıklar, hem fiziksel hem de psikolojik açıdan rahatsız edici olabilir. Ancak, doğanın sunduğu bazı doğal ilaçlar, bu belirtileri hızla hafifletebilir ve günlük yaşam kalitemizi artırabilir. Peki, burun akıntısı neden olur?