Son dakika 15 Temmuz Demokrasi Otogarı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı haber sayfamızda...
Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirenler geri dönüyor. Tatilin son gününde 15 Temmuz Demokrasi Otogarı başta olmak üzere Bolu, Tekirdağ-İstanbul karayolunda yoğunluk yaşanıyor. İşte tüm detaylar…
Bayrampaşa’da tel çitin kırılması sonucu yaklaşık 10 metre yüksekten düşen Uğur Bolat ve Halil Doğan hayatını kaybetti. O anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
İstanbul Bayrampaşa’da Uğur Bolat ile Halil Doğan, mangal yaktıkları sırada yaslandıkları tel çitin kopmasıyla 10 metre yükseklikten düştü. İki arkadaş hayatını kaybetti.
Emeklilere şehirlerarası otobüslerde yüzde 20 uygulaması var mı, yok mu? Uygulamayanlara ceza kesilirken, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Birol Özcan, “Belge lazım. Bakanlıklar çalışıyor. Sistem kurulunca sektör de emekliler de rahatlar” diyor.
İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolunda trafik bazı bölgelerde zaman zaman durma noktasına geldi, gişelerde kilometrelerce kuyruk oluştu.9 günlük Ramazan bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte, onlarca vatandaş memleketlerinden ve tatil noktalarından eve dönüş için yola çıktı. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinden İstanbul'a doğru yola çıkanların yolculuğu adeta çileye dönüştü. İşte yollarda son durum…
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda hareketlilik başladı. Türkiye Otobüsler Federasyonu yönetim kurulu üyesi Musa Çaktır, "Bayram biletleri için ayın dördünden sonra bir yoğunluk başladı. Araçlarımızda doluluk oranları şu an yüzde 90 civarında. Ek servisler için hazırlıklar yapıyoruz" dedi. Bilet alacaklara uyarıda da bulunan Çaktır, "Bayram öncesi bilet alırken merdiven altı satışlara dikkat etsinler. Bilet acentesi olmayan yerlerden de bilet almasınlar. Bilet alırken normal, belgeli acentelerimizden bilet aldıklarında herhangi bir sorun yaşamayacaklardır" diye konuştu.
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda hareketlilik başladı. Türkiye Otobüsler Federasyonu yönetim kurulu üyesi Musa Çaktır, "Bayram biletleri için ayın dördünden sonra bir yoğunluk başladı. Araçlarımızda doluluk oranları şu an yüzde 90 civarında. Ek servisler için hazırlıklar yapıyoruz" dedi.
Beşiktaş'tan aldığı iki kişiyi Şişli'ye götürmek için 250 lira isteyen, ısrarlara rağmen taksimetre açmak istemeyen taksi şoförü müşterileri araçtan indirdi. Müşterilerle taksi şoförü arasındaki diyalog cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkisinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 59 kişi yaralandı. Kazanın yoğun sis nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi. Öte yandan kazaya karışan sürücülerin 6'si gözaltına alındı. Kazadan yara almadan kurtulan 10 kişi başka bir otobüsle Esenler'deki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na geldi. Kazazedeler yaşadıklarını anlattı. 10 kişinin ölümü ile sonuçlanan feci kazaya ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Kazaya karışan Esenyurt Belediyesi otobüsünün, Giresun'daki bir cenazeden döndüğü ortaya çıktı. Kazada otobüste bulunan 2 kişi hayatını kaybetti.
Kurban Bayramı tatili öncesi memleketine gitmek isteyen vatandaşlar İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na akın etti. Otogar giriş ve çıkışında araç yoğunluğu yaşanırken vatandaşlar bilet bulmakta zorlandı.�
Türkiye bugün cumhurbaşkanını seçecek. Seçimde herhangi bir sorun yaşanmaması ve güvenliğin kontrol altında tutulması için İçişleri Bakanlığı bir dizi önlemler aldı. Türkiye genelinde 324 bin 409 polis, 193 bin 879 jandarma, 2 bin 640 Sahil Güvenlik, 58 bin 648 güvenlik korucusu ve 17 bin 189 gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere toplam 596 bin 765 güvenlik personeli görevlendirildi. Ayrıca 73 helikopter, 8 uçak, 61 İHA, 754 TOMA, 244 bot-gemi göreve hazır bekletilecek.�
Ramazan Bayramı'na iki gün kala 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda alışıla gelmiş yolcu yoğunluğu oluşmadı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, bilet fiyatlarının uygun olmasına rağmen yoğunluğun yaşanmadığını belirterek, "Hava ve demiryollarındaki düşük fiyat uygulaması karayolunun payını yüzde 40-50 oranında daralttı. Geçen seneki tatilleri kıyasladığımızda yüzde 50 daralma var. Yani ek sefer bile doğru dürüst yapılmadı" dedi. Otobüs firmasında çalışan Yılmaz Sarıhan, "Geçen bayramlarda arabalarımız dolu gidiyordu, şimdi koltuklarımız boş gidiyor" diye konuştu.
15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda çatlak kolonlar ile korozyona uğramış demirlerin görüntüsünün ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı.
15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda çatlak kolonlar ile korozyona uğramış demirlerin görüntüsünün ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı. Ciddi derecede korozyon görüldüğünü belirten ekipler, maliyetin yüzde 40'ın üzerinde olması halinde otogarın yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini belirtti. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı İşletme Müdürü Fahrettin Beşli ise "Gördüklerimizin bir kısmını da sizin az önce çalışma yaptığınız gibi biz kırdık. 2 yıl öncesinden itibaren yine dolaşırken göreceksiniz birçok kilit noktada karotlar ve numuneler alındı. Bu numunelerin çalışması ve raporlanması bitti ve uygulama aşamasına gelindi. İnsanların haklı olarak görselden etkilenerek endişeleri var. İçimiz rahat. Raporun neticesindeki uygulama ile ortaya çıkacak" diye konuştu.
15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nı taşıyan zarar görmüş kolonların ve korozyona uğramış demirlerin görüntüsü tedirgin etti. Otogarın depreme dayanıklı olup olmadığı tartışmasına yol açan görüntülerde esnaf da fikir ayrılığına düştü. İnşaat fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yurdakul Aygörmez ise, "Deprem karşısında hem dış yapılarda hem binalarımızda korozyonu mutlaka dikkate almamız gerekiyor. İnsan için kanser neyse, betonarme yapılar için de korozyon aynı şey. Korozyonu önlemek için en önemli şey gerekli yalıtımı sağlamaktır. Bu durumda da deprem performansı düşük olacak" dedi. Güçlendirme çalışmaları kapsamında İBB'nin de yapıları incelemelere devam ettiği bildirildi.
Deprem bölgesinden gelenlerin bir kısmı ailelerini İstanbul'da bırakarak, şehirlerine geri dönüyor. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda şehirlerine dönmek isteyen depremzedelerin hareketliliği devam ediyor. Kahramanmaraş'a yolcu taşımacılığı yapan bir otobüs işletmesinin, yolcularını depremlerin gerçekleştiği günden beri ücretsiz taşıdığı öğrenildi.
Deprem bölgesinden gelenlerin bir kısmı ailelerini İstanbul'da bırakarak, şehirlerine geri dönüyor. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda şehirlerine dönmek isteyen depremzedelerin hareketliliği devam ediyor.
Şırnak Cizre'den İstanbul'a kadar koltukların arasında yatarak yolculuk yapan kişiler sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin ardından harekete geçen ekipler firmaya ceza kesti. Olayla ilgili otobüs firması bölge temsilcisi Mehmet Can açıklama yaptı.
Şırnak Cizre'den İstanbul'a gelen yolcu otobüsünde 4 kişinin koltukların arasında yatarak yolculuk yaptığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından polis harekete geçti. Otogarda bekledikleri otobüsün gelmesiyle işlem yapan ekipler, firmaya 6 bin 431 lira para cezası kesti.
Kurban bayramına sayılı günler kala 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda da hareketlilik başladı. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan, 'Şu anda ana servislerde yer kalmadı. İlave seferler başladı. 1 Temmuz'dan 18 Temmuz'a kadar ilave sefer yapabiliyoruz' dedi. Özcan, geçen yıllara göre sefer sayılarının ise büyük oranda düştüğünü belirtti. Birol Özcan, 'Artık senede 5-6 sefer giden aile bir sefer gitmeye başladı. En fazla bin 400 otobüs çıkmış. Eskiden, buradan 2 bin 500 otobüs çıkıyordu' diye konuştu.