Vücut sağlığını desteklemenin en önemli yolu sağlıklı beslenmek oluyor. Doğal yollarla yetişmiş olan sebzeleri tüketmek, hastalıkların oluşmasını önlerken mevcut sağlık problemlerinin tedavisinde de büyük bir rol oynuyor. Yeşil bitkilerin içerisinde yer alan o ürünü yemek ise tahmininizden daha da faydalı. Peki, bu bitki hangisi? Faydaları nelerdir?
Sofraların en gözde yeşilliklerinden biri olan dereotu, yemeklere verdiği lezzetin çok daha ötesinde vücudumuz için oldukça güçlü faydalara sahip. Peki, dereotunun faydaları nelerdir? Ne kadar dereotu tüketilmeli?
Yaşam şartları, yanlış beslenme, kötü alışkanlıklar ve genetik faktörler gibi sebepler kanser hastalığına neden olabiliyor. Ancak uzmanlar yaptığı çalışmalarda maydanoz ve dereotunun birlikte yendiğinde ortaya çıkan 'Glaziovianin A' adlı maddenin kanseri engellediğini belirtiyor.
Yemeklerde daha az yemenizi sağlayacak, iştahınızı köreltecek ve kilo vermenize destek olacak bir çare arıyorsanız, her gün yemeklerden 20 dakika önce bir tutam dereotu tüketmeniz yeterli... Dereotu içerisindeki çeşitli besin değerleri sayesinde iştahınızı bastırıyor, tokluk hissi yaratıyor ve yemeklerden alacağınız kalori miktarını azaltarak kilo vermenize destek oluyor ancak bu kadar değil... İşte her gün dereotu tüketmek için nedenler...