-
PazPztSalÇarPerCumCmt
PazPztSalÇarPerCumCmt
Kahvaltı sofralarının favorisi ama kanser yapıyor! Uzmanı özellikle uyardı: Riski yüzde 40 artırıyor!

Kahvaltı sofralarının favorisi ama kanser yapıyor! Uzmanı özellikle uyardı: Riski yüzde 40 artırıyor!

16.03.2024
Prof. Dr. Uğur Coşkun, ABD’de yapılan bir çalışmada, fazla miktarda kırmızı et tüketenlerde yüzde 30, yine aşırı miktarda salam, sosis gibi işlenmiş gıda tüketenlerde yüzde 40’tan daha fazla bağırsak kanseri riski tespit edildiğini söyledi.
Kolon kanseri riskini artıran tehlike! Her gün bunu yapıyoruz...

Kolon kanseri riskini artıran tehlike! Her gün bunu yapıyoruz...

8.08.2022
Kolon kanseri, her yaşta görülebilen ancak önlenebilir bir kanser türü. Kanser, sindirim sisteminin ince bağırsaktan sonra gelen kısmı olan kalın bağırsakta başlıyor. Poliplerin kansere dönmeden önce tespit edilip çıkarılması kolon kanserini önlemeye yardımcı oluyor. Kolon kanserinde bağırsakta poliplerin olması, ailede kolorektal kanser hastalarının bulunması, bazı genetik bozukluklar, kadınlarda yumurtalık-meme veya kanser hikayesinin olması, işlenmiş-hayvansal gıdaların çok tüketilmesi riski arttıran faktörler arasında. Ayrıca kişinin mutlaka açıklanamayan kilo kaybını önemsemesi gerekiyor!
Uzmanı açıkladı: Bu belirtiler kolon kanserinin en erken belirtisi...

Uzmanı açıkladı: Bu belirtiler kolon kanserinin en erken belirtisi...

3.03.2022
Kolon kanserinin oldukça yaygın görülen kanser türlerinden biri olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, bağırsağın genişleyebilen bir organ olması sebebiyle teşhis edilebilmesinin daha zor olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Nursal, dışkılama düzeninde değişiklik, karın ağrısı, dışkının tam boşaltılamama hissi, dışkıda kan görülmesi, halsizlik, kansızlık ve istemsiz kilo kaybının öne çıkan belirtilerden olduğunu dile getirdi.