Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek için beslenme düzeninize dikkat etmeniz gerekiyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getirdiğinizde hem bağışıklığınızı güçlendirebilir hem de sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Genellikle sağlıklı bir öğünde mutlaka çorba yer alır. Ancak tükettiğiniz bu çorbalar eğer hazırsa vücudunuza ciddi zarar verebilir. Hazır çorbalar, farkında olmadan vücut sağlığınızı bozabiliyor.
Çiğ köfte başta olmak üzere hazır gıdaların çoğunda 'Çin tuzu' olarak bilinen monosodyum glutamat (MSG) kullanılmaya başladı. Kıvam ve lezzet artırıcı MSG'nin bağımlılık yaptığı iddiaları oldukça yaygın. İşte yüksek miktarlarda alındığında vücutta oluşabilecek tepkiler...
Aslında adını daha önce de duyduğumuz ama son günlerde MasterChef ile birlikte bir anda sosyal medyanın gündemine oturan Mono Sodyum Glutamat (MSG) ile ilgili yazmak istedim bugün.
Uzmanların tehdit olarak gördüğü Çin tuzu, insan vücudunda olumsuz etkiler yaratıyor. Çin tuzu, tat verici gıda katkı maddesidir ve asıl adı Mono Sodyum Glutamat'dır (MSG). Yemeklere lezzet kattığı bilinen Çin tuzu, sinir sistemini bozma yada vücutta iltihaplı reaksiyona neden olabilme gibi ciddi sorunlara sebep olabiliyor. Çin tuzu nedir merak ediyor yada Çin tuzu zararları nelerdir öğrenmek istiyorsanız "Çin tuzu (MSG) nedir, Çin tuzu zararları nelerdir" haberimize göz atın.
Doyma hissini baskılayan, epilepsiden obeziteye kadar hastalıklara davetiye çıkaran ‘Çin tuzu’nun (MSG) yasaklanması için MHP, Meclis’e yasa teklifi verdi. Bir çeşit kimyasal ürün olan ve ‘Çin tuzu’ olarak bilinen bu maddenin sadece kapalı gıdalarda değil, balıktan patates kızartmasına kadar gıda maddelerinde tat verici olarak kullanıldığı ifade edildi.