Son dakika denizanası haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan denizanası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan denizanası haber sayfamızda...
Antalya Körfezi'nde yüksek basınç ve poyrazın etkisiyle denizin su altı görüşü netleşince, normalde çıplak gözle görülmesi güç olan ilginç deniz canlıları ortaya çıktı. Sadece berrak sularda fark edilebilen "Venüs kuşağı" adlı organizma körfezde ilk kez görüntü kayıtlarına yansıdı.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Türkiye'yi çevreleyen denizlerde su sıcaklıklarının arttığını belirterek, "Özellikle Marmara Denizi son 50'li yılda en çok ısınan, en çok sıcaklığı artan deniz konumunda. 1970'li yıllarda ortalama deniz suyu sıcaklığı Marmara Denizi'nde 15,3 iken bugün 17,8 santigrat derece civarına ulaşmış. Bu 2,5 santigrat derece artığı anlamına geliyor. Sıcaklıkların artması müsilajı yine tetikleyecektir" dedi.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması ve havaların ısınmasıyla birlikte Akdeniz sahillerinde deniz sezonu açıldı. Ancak Antalya kıyılarında görülen deniz anaları, panik yarattı. Denize giren tatilciler, deniz anaları nedeniyle zor anlar yaşadı.
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, Marmara Denizi'nde Kuruçeşme, Sarıyer ve Beykoz kıyılarında aşırı kirliliğin göstergesi binlerce denizanasını görüntüledi.
İzmir'in Foça ilçesinde son iki aydır sahilleri istila eden denizanaları vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Su altı kamerası ile çekilen denizanalarının görüntüleri istilanın ne kadar yoğun olduğunu gösteriyor.
Foça sahillerinde deniz yüzeyini istila eden denizanaları tedirginliğe yol açtı. Vatandaşlar, denizanası çarpmasından çekindikleri için denize girmeye çekindiklerini belirtti.
İzmir'de Foça sahillerinde büyüklü-küçüklü denizanası yoğunluğu dikkat çekti. Deniz girmek isteyen tatilciler tedirgin oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar ise bu artışın nedenini açıkladı.
Küresel iklim krizinin etkisiyle Akdeniz yüzeyinde su sıcaklığı 28.4 derece ile rekor düzeye ulaşmıştı. Uzmanlar ve çevre örgütleri bu sıcaklık artışının Akdeniz’deki birçok türü yok edecek kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekti.
Kuzey Denizi ve Akdeniz’de görülen Pusula denizanaları, Marmara Denizi’nde de görülmeye başlandı. 4 metre boyundaki dev denizanası Maltepe sahili açıklarında böyle görüntüledi.
Palau, resmi adı ile Palau cumhuriyeti olan bir ülkedir. Okyanusya ülkesi olarak bilinen Palau 1994 senesinde Amerika Birleşik Devletlerinin himayesinden çıkmıştır. Ülke, Papua Yeni Gine'nin kuzey kesiminde yer alır. Palau nerede, komşuları kimlerdir, bayrağı nasıldır ve para birimi nedir? Merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik.
Hollywood yıldızı Jake Gyllenhaal, önceki günlerde The Kelly Clarkson Show'a katıldı. Oyunculuk dışında yaptığı işlerden bahsederken bir dönem cankurtaran olarak çalıştığını söyleyen ünlü isim, denizanası tarafından sokulan birine idrarını verdiğini anlattı.
Planarya solucanları dünyanın her yerinde var, hidralar ise biyoloji alanında çığır açtı. Bir diğer canlı ise, ilk olarak 1880'lerde Akdeniz'de keşfedildi.
İstanbul Boğazı’nda Sarıyer sahilinde kameralara takılan denizanası yoğunluğu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Bebek sahili açıklarında da su altından görüntülendi.
Sarıyer sahili denizanalarıyla doldu. Görüntü karşısında hayrete düşen vatandaşlar, denizanalarının yoğun denizdeki kirlilikten dolayı ortaya çıktığını söylerken sahili beyaza bürüyen denizanaları dron ile görüntülendi.
WhatsApp yeni bir güncelleme ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Yıl içerisinde pek çok uygulamayı test eden ve kullanıcısına sunan uygulama, yeni getireceği 21 emojiyi kamuya duyurdu.
Antalya Muratpaşa ilçesi Örnekköy sahilinde denize giren Rus uyruklu kadın, caretta caretta tarafından kalçasından ve elinden ısırıldı. İki yerinden ısırılan kadının kalçası morardı, caretta carettanın ısırdığı yerlerde ise diş izlerinin olduğu görüldü.
Balıkesir'de Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde yapılan kaçak denizkestanesi avcılığının deniz ekosistemine ciddi zararlar vereceğini söyledi. Denizkestanelerinin 'makrofit' adı verilen deniz dibindeki bitkilerin artışını kontrol altında tuttuğunu belirten Sarı, kaçak denizkestanesi avcılığı nedeniyle makrofitlerin hızla çoğalacağını ve oksijensiz alanlar oluşacağını, bunun da deniz altındaki hayatı yok edeceğini kaydetti.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Şirin, son günlerde kent sahilinde popülasyonu artan zehirli pusula denizanalarının Marmara Denizi'ne taşınma sebebinin su sıcaklığı seviyesi olduğunu söyledi.
Marmara Denizi'nin Tekirdağ kıyılarında, kızıl tonlardaki denizanaları görülmeye devam ediyor. 30 yıldır denizde balıkçılık yapan Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi İkinci Başkanı Hüseyin Oğuz, anavatanı Akdeniz ve Ege Denizi olan bu tür için, “Gemilerin su havuzlarıyla gelebilirler” dedi.
Marmara Denizi'nin Tekirdağ kıyılarında, kızıl tonlardaki denizanaları görülmeye devam ediyor. 30 yıldır denizde balıkçılık yapan Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi İkinci Başkanı Hüseyin Oğuz, anavatanı Akdeniz ve Ege Denizi olan bu tür için, “Gemilerin su havuzlarıyla gelebilirler” dedi.